PUBG is exclusief voor de Xbox One beschikbaar (naast de pc) en de mooiste versie van deze game speel je op de Xbox One X. Tenminste, dat zou je verwachten. 

Op dit moment loopt PUBG op de Xbox One X niet heel stabiel. De framerate is te instabiel. Om deze reden zijn er tijdelijk een paar visuele downgrades zodat je in ieder geval met een stabiele framerate kan gaan spelen. Dit zal gebeuren op 18 september.

Een verklaring van de ontwikkelaar van PUBG zegt het volgende:

”We willen onze spelers laten weten dat we bekend zijn met het framerate probleem op de Xbox One X. Dit heeft voor ons op dit moment top prioriteit. We snappen dat de framerate voor veel frustratie zorgt en zullen daarom een hotfix doorvoeren op 18 september met een paar veranderingen die dit probleem moet aanpakken.”

Het gaat om bijvoorbeeld het verminderen van schaduwkwaliteit en een paar andere CPU/GPU vretende effecten (met name belichting vraagt meestal veel kracht). Niet iedere Xbox One X bezitter ervaart deze problemen met PUBG, maar toch zullen alle spelers met de console deze downgrade krijgen. De hotfix is maar tijdelijk en de downgrade zal hopelijk snel weer weg zijn.

Een andere oplossing waar aan gewerkt wordt, is het kiezen van een soort modus zoals we dat al vaker zien in andere Xbox One X spellen. Denk aan ”performance” (hogere framerate) en ”quality” (hogere resolutie en meer effecten).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties