De laatste grote update is nog nat van de verf maar voor de Xbox Insiders is de volgende al weer binnen.

Xbox Insiders in de Alpha ring hebben de nieuwe update waarschijnlijk al draaiende. Deze update heeft weer een aantal nieuwe toepassingen. Één van die toepassingen is game gifting oftewel het cadeau doen van games via de Xbox Store. Ook zijn er verbeteringen aan de setup toegevoegd en zitten er een aantal verbeteringen in het dashboard.

Cadeautjes

Met de Sint en Kerst al in de buurt is dit natuurlijk best een leuke feature. Steeds meer spelers hebben geen behoefte meer aan schijfjes en doosjes en willen alles digitaal. Met deze update kan een digitale game cadeau doen aan een van je Xbox Live vrienden. Als je die keuze maakt in de store, dan krijgt die vriend een code in de email die hij weer kan inwisselen in de Xbox Store. Er zitten wel wat veiligheden in om misbruik te voorkomen maar voor de meeste gebruikers zal dit geen probleem zijn.

Ook rond de setup van je Xbox One zijn wat veranderingen te zien. Nu kan je bijvoorbeeld je console instellingen opslaan in de cloud. Denk hierbij aan TV en OneGuide settings die onderdeel worden van het backup proces. Dit maakt dat je bij een overstap naar een nieuwe Xbox, niet van alles meer hoeft in te stellen maar dat hij de instellingen van je oude Xbox overneemt. Ook zullen er in de Xbox app een aantal toepassingen zitten die het instellen van je Xbox One X makkelijker zullen maken.

Verder zijn er verbeteringen in de Game Hubs en zijn er nieuwe notificatie opties in het systeem. Ook zijn er een aantal fixes gedaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties