Het streamen van de Xbox One naar Windows 10 laat een wat lage resolutie zien. Maar daar is iets aan te doen.

De games die je vanaf je Xbox One streamed naar Windows 10 zien er een stuk slechter uit dan het origineel. Zelfs als je de app op de hoogste ‘Highest quality” setting zet, dan nog is het niet zoals het zou moeten zijn. Maar daar is nu iets op gevonden. Er blijkt een verborgen ‘very high quality’ stand in de streaming app te zitten. Om die open te zetten, moet je wel even stoeien met de configuratie bestanden van de Xbox app.

Hack

De hack is niet zo ingewikkeld. Maar je moet je afvragen of je hem wel wil toepassen omdat het wel een belasting voor je netwerk is. Er is aanzienlijk meer bandbreedte nodig om het goed te laten werken. We praten hier dan over meer dan 18 mbps.

firewall%20wan[1]Maar kan je netwerk dat aan, dan krijg je wel een full 1080p op je beeldscherm. Het verschil in scherpte en details is echt merkbaar. Maar hoe krijg je dit werkend? We leggen het stap voor stap uit:

  1. Open je verkenner en gaan naar C:Users%USERNAME%AppDataLocalPackages.
  2. Zoek de map die begint met Microsoft.XboxApp en open hem.
  3. Open de LocalState map en gebruik je Notepad om de userconsoledata file te openen
  4. Zoek de IsInternalPreview variable en verander de waarde van false naar true
  5. Sluit en save het bestand en tada, de nieuwe Very High stand is nu zichtbaar in je Xbox app

VeryHigh[1]

Zorg wel dat je een beetje weet wat je aan het doen bent en dat je er zeker van bent dat je netwerk dit kan dragen. Succes!

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
8 jaren geleden

Bij mij staat er geen XboxApp folder of iets wta er op lijkt. met de zoekfunctie heb ik het bestand “userconsoledate” ook niet gevonden.

Jeffrey
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jos

Microsoft.XboxApp_8wekyb3d8bbwe heet de map bij mij. Je moet dus zoeken naar een folder die begint met Microsoft.XboxApp