Al langere tijd gaat het gerucht dat Microsoft aan een streaming device werkt. Een apparaat ter vervanging van je console en waar je rechtstreeks je games naar toe kunt streamen. Hoe staat het er voor met deze plannen?

Een gerucht is het eigenlijk niet meer echt. Onder Project Keystone werkt Microsoft aan een streaming device dat als alternatief voor de console moet dienen. Het past bij de visie van Microsoft en de route die zij met het Xbox ecosysteem sinds 2017 is ingeslagen: play anywhere! Zo zagen we eerder dit jaar al de Xbox app op de Samsung televisies verschijnen en kun je via xCloud games op mobiel en tablet spelen.

Gevraagd naar de ontwikkelingen rondom Project Keystone, laat Phil Spencer (CEO Microsoft Gaming) in The Verge’s Decoder podcast weten dat het apparaat ontwikkeld is. Keystone is klaar, maar de ontwikkeling van het apparaat kost momenteel nog te veel. Spencer geeft aan dat het apparaat ergens tussen de 99 en 129 euro moet gaan kosten, maar dat dit met de huidige productiekosten niet mogelijk is.

In een tweet heeft Spencer vorige maand al stiekem even Project Keystone met ons gedeeld. Zie jij het er tussen staan?

Releasedatum

Wanneer Project Keystone uit moet gaan komen is vooralsnog onbekend. De productiekosten liggen momenteel nog te dicht bij de prijs van de Xbox Series S en dat is voor Microsoft geen optie, laat Spencer weten. Het team heeft dan ook de focus tijdelijk verschoven naar het optimaliseren van de Xbox applicatie voor onder andere de Samsung televisies. Een eventuele release van Project Keystone kan mogelijk nog wel enkele jaren duren, aldus Spencer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties