World of Tanks komt naar de Xbox One op 28 juli 2015. De overzetting naar de Xbox One is niet een upscaled port van de Xbox 360, de game is helemaal opnieuw gemaakt.

Aldus de executive producer TJ Wagner van Wargaming. Op de Xbox 360 is World of Tanks een groot succes met meer dan 40 miljoen gespeelde potjes. Het is dus een no-brainer om deze succesvolle franchise ook naar de Xbox One te brengen. Het zal een crossplay game gaan worden met de Xbox 360 variant, ook wordt er gesproken over PC compatibiliteit. Of het crossplay met de PC gaat worden is niet helemaal duidelijk al lijkt het mij van niet. Muis en toetsenbord is nu eenmaal veel accurater en sneller dan een console controller. Wel is duidelijk gemaakt dat je account op alle platformen zal werken. Speel je een potje op de Xbox One dan zal je de stats en eventueel vrij gespeelde tanks ook op de PC en op de Xbox 360 te zien krijgen. Mooi staaltje 2015 al zeg ik het zelf.

world of tankx xbox one

Polygonen en andere graphicwhore praat

Het zal eens niet over polygonen gaan als je met developers of producers over een game praat. Even ter vergelijking, op de Xbox 360 heeft een tank model ongeveer 20.000 polygonen. De Xbox One versie heeft ere per tank model ongeveer 50.000. Amai, das nie nix hè. Elk gedeelte van de tanks zijn aangepakt om in glorieus HD op de Xbox One te worden weergegeven. Alle 400 tanks zijn op deze wijze aangepakt, elke boutje en elk stukje rupsband zijn opnieuw gemaakt voor ons. Ook zal er veel meer (on)gedierte rondstruinen op de maps. De flora is ook aangepakt, met realistisch bewegende bomen in de wind en water dat op natuurlijke stroomt. Ja ja, natuurlijk stromend water. Helemaal 2015. Weer effecten zijn ook verbeterd, met HDR (high dynamic range) enorm kan variëren en realistisch oogt. Al deze effecten worden toegepast op alle 40 maps in de game.

Beta aangekondigd voor Xbox One

Heel leuk om alle upgrades van dat visuele geweld te lezen, maar om het te spelen is natuurlijk nog leuker. Gelukkig is er gisteren bekend gemaakt bij het Xbox @ E3 live evenement dat er heel snel een beta komt voor de Xbox One. De beta is te downloaden vanaf 10 juli, de beta zelf is te spelen in het weekend van 11 en 12 juli. Of hier al gelijk de crossplay functionaliteit in zit verwerkt is niet bekend gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties