Afgelopen week hebben we allemaal in spanning het Windows 10 event gekeken. Er is veel aangekondigd door Microsoft met natuurlijk als hoogtepunt de hologrammen van de HoloLens. Met Windows 10 komt ook een Xbox-app mee. Hier zijn alle features die de insiders van Microsoft op de Xbox-app in januari kunnen testen.

Om te beginnen moet je natuurlijk toegang hebben tot het Windows insiders programma, als dit nog niet het geval is, klik dan hier. In de Xbox-app van Windows 10 draait het als eerste om jouw profiel. Deze maand zijn de volgende gegevens omtrent jouw profiel zichtbaar in de app:

  • Activiteiten: Hierin zie je alles wat jij doet op de Xbox, maar ook waar al je vrienden allemaal mee bezig zijn.
  • Achievements
  • Game Clips

TWITCH

Naast de het deel waarin jouw profiel te zien is, is er natuurlijk ook de homepage van de app. Hier zie je een uitgebreid overzicht van alle gegevens maar in het bijzonder zie je hier de recent gespeelde games en je vrienden. Tevens kun je hier kiezen om bepaalde games te “volgen” zodat je alle info rond die gekozen games ontvangt.

In je vrienden-gedeelte van de app krijg je een lijst met mensen die je misschien kent. Denk hierin aan hetzelfde concept wat door Facebook wordt gebruikt. Daarnaast is er een zogeheten VIP’s-on-Xbox optie geïntroduceerd, waar je populaire streamers kunt volgen. Dit is een geweldige kans om de Xbox-community een nog grotere boost te geven.

Als laatste kun je, net zoals op de Xbox One, je settings voor notificaties managen. Als je bijvoorbeeld 100 mensen zou volgen, wil je natuurlijk niet dat er bij ieder persoon die online komt, een reminder binnenkomt. Om nog maar te zwijgen van notificaties over mensen die beginnen te streamen.

Zoals je kunt zien zijn de features van deze build nog niet baanbrekend. Maar dit is natuurlijk nog maar de eerste build van de Xbox-app. Wat denken jullie dat Microsoft nog aan de app gaat toevoegen? Wat gaat Windows 10 aan de Xbox toevoegen? Laat het weten in de comments!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties