Vandaag komt ein-de-lijk de langverwachte update/DLC voor Magic The Gathering: Duels Origins op de Xbox One. Het heeft even geduurd, maar dan hebben we ook wat.

‘Eindelijk’, dat is het woord wat bij iedere MTG: Duels Origins speler naar boven kwam toen dit nieuws gisteren bekend werd gemaakt. De Xbox One community wacht al ongeveer 4 maanden op deze update, alsmede de iOS club. Reddit gaat al tijden los op het telkens maar uitstellen van de update en de karige communicatie naar de spelers toe. De vele bugs, vooral op de iOS versie, helpen daar niet echt bij. De iOS versie is in feite gewoon gebroken, het werkt gewoon niet. Op de Xbox One werkt het spel wel, maar de online functie heeft zware problemen. Dat komt meer door het gebrek aan spelers, wat weer werd veroorzaakt door enkele bugs die in de vroege versie zaten. Tot gisteren was het erg lastig om een online match te vinden en vaak liep het spel gewoon vast als je geen tegenstander kon vinden. Het enige wat je kon doen is tegen de AI spelen om gold te krijgen, zodat je meer kaarten kon kopen.

mtg origins bfz booster

Update!

Maar vanaf vandaag wordt alles anders. Toch? Goeie vraag, hopelijk komen veel spelers terug en zitten er geen gamebreaking bugs in deze versie. Met deze update komt het nieuwe block van MTG erbij, Battle for Zendikar. Deze kaarten kan je kopen door ingame gold te spenderen wat je krijgt na het winnen van een match of je kan het kopen voor echte euro’s. Ook komt er een nieuwe singleplayer campaign met deze update. Na het uitspelen van de nieuwe singleplayer mode krijg je net zoals in de vanilla versie weer een aantal boosters ter beschikking om een deck mee te bouwen. Uiteraard kun je zowel Origin kaarten als Battle for Zendikar gebruiken in hetzelfde deck. Als grote Magic fan kan ik niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Helaas moet dat even wachten tot na het weekend, ik heb nog andere games die ik moet spelen *kuch kuch* The Division alpha *kuch kuch*.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties