Ontwikkelaar RARE is bezig met nieuwe games aldus Phil Spencer in een interview met The Inner Circle. Praten over nieuwe projecten is altijd interessant, maar wat kunnen we uit de uitspraken van Spencer concluderen?

Phil weet op dit moment niet waar RARE mee bezig is. Hij gaat daar in september naar toe. Volgens Spencer werkt het niet zo dat RARE alle ideeën met Microsoft overlegt, want het team krijgt volledige creatieve vrijheid. Hij ontvangt af en toe een update waar ze mee bezig zijn. De laatste update was een mailtje met wat mogelijke concepten voor spellen.

Spellen als Banjo en de andere games van RARE hebben in het verleden bewezen dat zij uniek zijn, aldus Spencer. In het laatste gesprek heeft Spencer RARE een bepaalde richting ingestuurd, zodat ze weer verder kunnen gaan met hun unieke, eigen en nieuwe games. Games die toegankelijk voor kinderen zijn, maar wel enige complexiteit bevatten. Spencer heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Kunnen wij hieruit opmerken dat spellen als Banjo en Conker niet naar de Xbox One zullen komen, of bedoelt hij met ”unieke, eigen en nieuwe games” juist wel de bestaande franchises? Bekend is dat RARE geen Kinect-only studio meer is, dus de kans dat RARE hiermee bezig is, is nihil.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeffrey van der Sluys
Jeffrey van der Sluys
9 jaren geleden

Denk eerder dat het interview verkeerd begrepen word. Phil Spencer zecht namelijk dat hij de jongens hun vrijheid terug geeft en dat ze zich niet meer enkel op de Kinect hoeven te focussen.

Kortom we gaan deze E3 denk toch wel een nieuwe generatie Banjo zien. Ben der van overtuigt.

Jeffrey
9 jaren geleden

Als ze maar leipe games afleveren. Ik vraag me af of Rare anno 2015 ook nog uit de verf kan komen…