Op 25 februari 2022 zal Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, tijdens de jaarlijkse D.I.C.E. Awards in het zonnetje gezet worden. Hij zal op deze feestelijke dag de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Wat is dat voor een Award? En wie gingen hem voor?

De Academy of Interactive Arts & Sciences (AIAS) heeft in een persbericht laten weten dat aan Spencer de AIAS Lifetime Achievement Award uitgereikt zal worden. Tijdens de jaarlijkse D.I.C.E. Awards (25e editie) die in Las Vegas gehouden wordt, zal Spencer de prijs op 25 februari in ontvangst nemen.

Spencer werkt al meer dan 30 jaar in de entertainment industrie. Sinds 1998 werkt hij bij Microsoft, waar hij de laatste jaren eindverantwoordelijk voor de Xbox-divisie is en sinds januari 2022 tot CEO van Microsoft Gaming benoemd is. Onder leiding van Spencer heeft Xbox de afgelopen vijf jaar flinke stappen weten te zetten. Zo heeft hij de lancering van Series X|S console geleid, heeft hij de Xbox Game Pass subscriptie naar de markt gebracht en werkt hij aan een meerjarenplan om cloud gaming op mobiele devices beschikbaar te maken. Ook was hij verantwoordelijk voor een scala aan studio overnames.

Spencer heeft in zijn hele carrière bij Microsoft passie en leiderschap getoond. Hij is verantwoordelijk geweest voor eindeloos veel initiatieven die impact in de gaming industrie maken.

(…)

Samen met zijn team weet Spencer creatieve grenzen te verleggen, technische innovaties te realiseren en plezier te brengen naar alle genres, communities en devices.

Meggan Scavio, President van de AIAS

 

Over de AIAS Lifetime Achievement Award

De AIAS Lifetime Achievement Award is in het leven geroepen voor personen die door jarenlange leiderschap een significante bijdrage aan de entertainment industrie geleverd hebben. Met de toekenning van deze Award mag Spencer zich in een rijtje van zeer gewaardeerde collega’s voegen, waaronder: Tim Sweeney van Epic Games (2012), Gabe Newell van Valve Corporations (2013), Dan & Sam Houser van Rockstar (2014) en Hideo Kojima (2016). Een volledig overzicht van winnaars sinds 1998 kun je hier vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties