Relletjes, ik hou er van. Kan er niks aan doen maar een beetje roering houdt het bloed stromend zeg maar. In onze Xbox-wereld is op dit moment zo’n rel gaande. Waar gaat dit over?

Oké, maak je veiligheidsriem maar even vast en zorg voor een pilletje waar je rustig van wordt, in geval van nood. Als we ergens een leuke bron voor discussie weten dan is het wel Twitter. Laten we nou net twee hele prettige Twitteraars bij Xbox hebben. Larry ‘Major Nelson’ Hryb en onze eigen ome Phil Spencer.

Door deze twee mannen ging Twitter totaal in ontbrandingsstand. Wat is er aan de hand? Vorige week woensdag gaf ome Phil een voordracht over het dichter bij elkaar brengen van de pc en de Xbox. Tijdens zijn verhaal liet hij wat opmerkingen horen die betrekking hadden op pogingen om Xbox Live richting de pc te gaan brengen. Iets waar Spencer over zweert dat het niet Games for Windows Live 2.0 gaat worden, iets waar pc bezitters niet om zitten te springen. Hayden Dingman van PC World gooide deze tweet over dit onderwerp de wereld in.


Na deze tweet ging het los want later die dag kreeg hij antwoord van niemand minder dan Major Nelson.

Goed nieuws natuurlijk voor de pc bezitters want Xbox Live zonder daar ook maar iets voor te hoeven betalen, dat is niet gek. Na dit bericht gingen de Xbox bezitters in overdrive. Een steek in de rug. Console bezitters betalen al jaren voor Xbox Live en hebben dit onderhand geaccepteerd. We betalen voor de service en dit is voor Sony bezitters niet anders dus, het is wat het is. Maar na deze opmerking van Larry kwam er toch een groot gevoel van onrechtvaardigheid los bij de console bezitters.

Tweets

Kortom, console bezitters moeten al meer voor games betalen, moeten al betalen om online te kunnen spelen of bepaalde games uberhaupt te kunnen spelen. Nu mogen ze ook nog eens lijdzaam toekijken terwijl de pc bezitters met goedkopere games voor nada, noppes, niks online mogen spelen. Relletje dus. Hoe dit gaat aflopen en of er iets in dit beleid verandert, dat valt nog maar te bezien (en is niet erg waarschijnlijk). Maar ik vermoed wel dat dit wel eens een marketing probleem, voor de toch al wat moeizame weg van de Xbox One, kan gaan worden. We wachten maar af wat Microsoft voor verklaring gaat geven over deze ongelijkheid.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene Katerberg
8 jaren geleden

Om maar niet te spreken van het feit dat wij als console gamers netjes betalen voor onze games en de PC bezitters ladingen pirated shit draaien. Maar schijnbaar word je daar voor beloond….

Maurits Clear
Maurits Clear
8 jaren geleden

Aan de andere kant, wij kunnen een jaar of zeven gamen zonder upgraden. En 36,- voor goede (dedicated) servers valt nog mee. Moeten ze wel bereikbaar zijn natuurlijk. En het is ook een cultuurverschil.