Wat zouden we daar toch blij van worden, een nieuwe Burnout! Auto’s in duizenden stukjes rijden tijdens een crash, nieuwe steden en omgevingen, nieuwe auto’s en soundtracks! Gelukkig is er hoop voor de Burnout fans onder ons, want het almachtige medium Twitter zorgt weer eens voor een goede basis voor geruchten!

Op Twitter werd aangegeven door Alex Ward, de voormalige creative director van de Burnout reeks, dat er een racegame in de maak is die op Burnout lijkt. Nu is het handig om te weten dat Alex Ward, samen met partner-in-crime Fiona Sperry, weg is gegaan bij Criterion Games in 2014 om een eigen studio op te richten (Three Fields Entertainment). Die studio is dus bezig met een Burnout-achtige game.

Dat is goed nieuws, want na Burnout Paradise van ZEVEN JAAR geleden lieve mensen, willen we toch stiekem wel weer een echte Burnout game. Misschien niet met de titel Burnout er op (het lijkt ons dat de franchise gewoon nog van Criterion is), maar wel met dezelfde mechanieken. In de tussentijd werd men vermaakt met een soort hybride versie van Need for Speed en Burnout zoals NFS: Most Wanted (2012) en dat was aardig, maar zeker geen Burnout! Ook Need for Speed: Rivals viel bij onze redacteur Jeffrey niet in de smaak. Door al die jaren heen hebben we bij Xbox Nederland stiekem een lijstje met gametitels die we graag aangekondigd zien worden. Een nieuwe Burnout staat zeker op de lijst! Maar wat zien we dan graag terug en wat niet? Ook daar is een lijstje voor.

161059-burnout                  (Motors waren leuk, maar we hebben toch meer auto liefhebbers bij Xbox Nederland)

Het verlanglijstje voor een nieuwe Burnout met onder andere meer coherentie en epische weerseffecten!

Burnout: Paradise was gaaf! Mooie stad, mooie auto’s, leuke soundtracks en een geslaagd online systeem, maar ergens ook een hoog ‘kip zonder kop’ gehalte en veel herhalende gameplay. De vrijheid van een open wereld racegame waar je zelf naar je races moet rijden om ze te starten is allemaal leuk en aardig, maar toch zien we liever een free roam optie waar je gewoon kan rondrijden als je wilt. Hiernaast gewoon een menu of kaart waar je races kan starten. Zoiets hebben we al gezien bij Need for Speed: Hot Pursuit (tenminste, de 2010 versie, niet de oude) en werkt ook voor een nieuwe Burnout. Moet het gelijk allemaal naadloos online? Nee, dat hoeft zeker niet! Sterker nog, ze mogen het lekker gescheiden houden. Begrijp ons niet verkeerd, het menuutje in-game werkte goed, maar meestal gaat een gamer toch wel met een bepaald doel gamen. Het is namelijk zo dat Burnout Paradise nogal coherentie miste qua geheel en daar mag wel aan gesleuteld worden met een nieuwe Burnout game. Het hoeft absoluut geen cheesy verhaal te bevatten zoals met Need for Speed: The Run (oh, wat erg was dat) maar iets om naar toe te werken is leuk in een game.

btexhigh

Tja, moet je dan een aparte sectie maken voor graphics wanneer het aankomt op punten van een verlanglijstje? Ja en nee. Met de tegenwoordige discussies over resoluties kan je haast elke dag berichten (heel toevallig is daar een artikel over vandaag), maar we mogen toch hopen dat een nieuwe Burnout ons vol grafisch geweld gaat bieden. Hier hoort regen bij, onweer, zon, storm, alles om die botsingen zo episch mogelijk te laten lijken! Uiteraard (*ahem*) verwachten we alles 1080p! In de termen van Metallica: ‘Gimme fuel, gimme fire, give me that which I desire!’ (hoor ik daar een nieuwe soundtrack voor de volgende Burnout?)

Nieuwe Burnout is helemaal geen Burnout!

We zullen toch wel echt moeten wennen aan een nieuwe naam, want zoals we al meldden liggen de rechten bij Criterion en niet bij de creative director Alex Ward. Maakt ons allemaal niet uit, desnoods noem je het Project Burnout, BurnLoud of B.U.R.N.O.U.T. (Be Utterly Rightful Not Outsourcing Us Today). Een extra puntje waar we rekening mee moeten houden is dat de studio van Alex Ward nog moet beginnen met zo’n racer, dus verwacht niks tot op z’n minst 2018! Ja, dan mogen we toch hopen dat de 1080p discussie naar 4K discussie is geëvolueerd en misschien wel op een nieuwe console! Wie weet zal de E3 ons verrassen met een nieuwe Burnout van Criterion. Toch zien we liever een Burnout van Alex Ward zijn hand, een echte crash simulator met lekkere soundtracks en mooie auto’s! Tijd zal het ons vertellen!

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties