Hebben Remedy en Microsoft nu een beetje ruzie of wil Microsoft echt geen opvolgers van de populaire games maken?

Iedereen zit er om te leuren, Alan Wake 2, waarom komt die game maar niet? Ook het meer recente Quantum Break zou prima een opvolger kunnen krijgen. Microsoft wil ze simpelweg niet maken, aldus Remedy.

In een interview over de volgende Remedy game, Control, vertelt de CEO van de Finse studio over het lot van Alan Wake en Quantum Break en dat ze zelf geen zeggenschap hebben over de games die ze hebben gebouwd.

Remedy wilde er wel een franchise van maken, omdat ze hard aan de invulling van karakters, hun achtergrond en de werelden hadden gewerkt. Ook de manier waarop Quantum Break is gevuld met easter eggs met referenties naar Alan Wake laten dat zien. Microsoft wilde de franchise echter niet “verder brengen”.

“Alan Wake was erg interessant, maar het was in samenwerking met Microsoft. Om verschillende redenen is het nooit tot een sequel gekomen” zegt Remedy-baas Tero Virtala. “Ook Quantum Break, we hebben veel moeite gestoken in het maken van de wereld, de karakters, het verhaal, maar het was Microsofts eigendom. Ze hebben gekozen om het niet verder te brengen. Als wij eigenaar waren dan was het volledig aan ons om te bepalen hoe we het zouden maken, hoe we ontwikkelen en welke creatieve keuzes we nemen.”

Zowel Alan Wake als Quantum Break hadden een open einde met genoeg ruimte voor een opvolger. Het lijkt er sterk op dat Microsoft en Remedy er niet uit kwamen met onderhandelingen en Remedy zodoende met hun eigen game is gaan komen. Deze game, Control, doet trouwens wel erg sterk denken aan Quantum Break en het lijkt er op dat veel van de creatieve keuzes voor een Quantum Break 2 zijn verwerkt in deze game.

Wie had gedacht dat Microsoft de titels links laat liggen heeft het flink mis. Met de recente aankoop van 5 nieuwe studio’s, waarvan een deel wel beschikt over de capaciteiten voor het maken van een singeplayer AAA-titel, zou het maar zo kunnen zijn dat we één van hun binnenkort zien werken aan een Alan Wake 2.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties