De maand februari gaat alweer met rasse schreden naar zijn eindpunt. En dus is het weer tijd voor het previewen van de maart update die de Xbox One gaat krijgen. Vanaf vandaag zullen de preview members een nieuwe update gaan krijgen die wij, als gewone stervelingen, later in maart gaan zien.

Wat houdt deze update allemaal in? Als eerste komt er de langverwachte screenshot-functie. En er zijn nog wat andere kleinere (maar niet onbelangrijke) aanpassingen. Hier een overzicht van alles wat ons te wachten staat:

  • Screenshots – De mogelijkheid om tijdens het spelen screenshots te nemen simpelweg door een dubbelklik op Xbox button en vervolgens de Y om je screenshot op te slaan. Als je Xbox een Kinect heeft, kan je dit ook activeren met het commando: “Xbox, take a screenshot”
  • Voorgestelde vrienden – Deze nieuwe optie laat je een lijst zien met mogelijke bekenden op basis van je woonplaats of de vriendenlijst van jouw vrienden. Eigenlijk gewoon wat Facebook doet 😉
  • Je naam delen – Er worden nu twee nieuwe opties gegeven wat betreft het delen van je echte naam. Met al je vrienden of met de hele Xbox Live community. Tevens kan je je echte naam blijven delen met een select aantal vrienden of gewoon met helemaal niemand.
  • Upload app – Deze app krijgt een update zodat het mogelijk wordt je screenshots bij je gameclips te voegen en gebruiken. Het is ook mogelijk om een screenshot als achtergrond te gebruiken, simpel door de menu-knop te gebruiken en de optie ‘als achtergrond gebruiken’ aan te klikken.
  • Transparantie tegels – Nu is het mogelijk de mate van transparantie in te stellen in je achtergrondafbeelding. Dit doe je door te kiezen voor Instellingen -> Mijn Xbox -> Tegel transparantie.
  • Spam rapporteren – Eindelijk is er de functie in je berichten om een spambericht met één klik te rapporteren bij Xbox. Dit doe je door op de A-knop te drukken bij het bewuste bericht en dan Spam Rapporteren te kiezen.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Josuakun
Josuakun
9 jaren geleden

Ik vind het erg leuk dat je de screenshot ook kan gebruiken als achtergrond voor je dashboard. Hierdoor kan je toch je xbox dashboard meer personaliseren. I love it!!!!

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden

Ik vind de voorgestelde vrienden wel interessant!