De Kinect, ooit een vitaal onderdeel van de Xbox One, maar nu uit de pakketten gehaald om de console voor een lagere prijs te verkopen. Wat is de toekomst van deze camera?

Als het aan Xbox baas Phil Spencer ligt blijft de Kinect een groot onderdeel van het Xbox One ecosysteem. ‘Het is niet verwaarloosd’ aldus Phil Spencer. Wanneer hem wordt gevraagd waarom het ooit uit het pakket is gehaald, zegt hij dat het prijspunt heel belangrijk is, zoals te merken was tijdens de feestdagen in Engeland en Noord Amerika. Spencer wil dat mensen zelf bepalen hoe belangrijk zij de functionaliteit van de Kinect vinden en dat zij er zelf voor kiezen om dan meer te betalen.

De keuze om de Kinect er uit te halen zodat de prijs lager ligt was niet slecht, want in april werden meer Xbox One’s verkocht dan Playstation 4’s in Noord Amerika. Met het zicht op de toekomst wilt Microsoft experimenteren met het gebruik van de Kinect om op nieuwe manieren functies toe te voegen aan de Xbox ervaring. Verwacht alleen niet een beweging gestuurde Halo of Call of Duty in de nabije toekomst.

Star Wars Kinect
Laten we eerlijk zijn, zo heeft het nooit gevoeld zoals op het plaatje

De E3 zal ook een belangrijk punt zijn in het Kinect-tijdperk omdat er nog aankondigingen aan moeten komen. Ik ben benieuwd wat het is. On-rails games als Star Wars Kinect mogen ze van mij vakkundig de nek omdraaien en ik hoop zelf dat de Kinect ooit het ‘gimmick’ gehalte ontstijgt. Zelf heb ik nog weinig hoop met de Kinect. De toekomst zal naar mijn inziens meer liggen bij Smartglass (een eigen tablet naast je, of smartphone) dan Kinect. Laatst zat ik nog GTA 5 te spelen. Hoe cool moet het wel niet zijn om met je eigen telefoon de telefoon uit GTA 5 te bedienen? Zelf bellen met de mensen in het spel, zelf op het internet gaan, zelf teksten sturen. Dat is veel leuker dan een camera die soms faalt met de juiste bewegingen herkennen.

Wat vinden jullie hiervan? Moet Kinect blijven of moeten ze met nieuwe uitvindingen komen? Of vind je stiekem spellen als Kinect Adventures wel leuk?

 

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
XBOXONE
XBOXONE
8 jaren geleden

Het is ieder geval leuker dan de WiiU en PSeye omdat je geen control geval meer in je handen hoeft te hebben. En om te dansen en trainen is het sws handig om je handen ook vrij te hebben. Dat het niet goed verkoopt is wel logisch. Er moeten ook AAA games komen die meer gebruik maken van Kinect en dan word ie vast meer gebruikt dan alleen voor stem commando’s, wat sws handig is. Alleen de nederlandse taal ondersteuning moet ok nog komen!!!!!!!!!

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Hij is best handig alleen irriteer ik mij soms aan het niet lukken van de stemcommandos. Dat moet echt beter, het lukt alleen met een overdreven Engels accent. Haha

Niels van der Grift
Niels van der Grift
8 jaren geleden

Ik vind het gewoon meer het zorgkindje aan het worden i.p.v. echt goed benut, wat jammer is!

Leon Zandman
Leon Zandman
8 jaren geleden

Kinect is in mijn ogen wel degelijk dood. Althans, de huidige versie. Net als de eerste versie, is Kinect nog steeds te traag en de herkenning te onbetrouwbaar. Ik word in 80% van de gevallen niet herkend. Kan natuurlijk aan mij liggen, maar dat denk ik niet 🙂 Daarnaast zijn de games die ervoor beschikbaar zijn gewoon niet goed genoeg.

Voor de spraakherkenning heb je ‘m uiteraard nog wel nodig. En ook een videocamera is wel handig als je gebruik maakt van Skype. Maar dat zijn onderdelen die je ook kunt hebben zonder specifieke Kinect herkennings-functionaliteit.

Martin
8 jaren geleden
Antwoord aan  Leon Zandman

De herkenning werkt hier prima hoor.