Het zat er al tijden aan te komen. Hij werd al amper gebruikt in games en ook steeds minder door de gebruikers zelf. Rest In Peace my friend.

Ja, hij is definitief ter ziele gegaan, de Kinect. Je weet wel, dat apparaatje waar je in de party je vrienden tegen hoorde roepen. Veelvuldig hoorde ik zo’n twintig keer achter elkaar ‘Xbox, Record that’ roepen. Alsof ze het tegen je halfdove oma hadden die steeds het antwoord ‘ik heb helemaal geen ‘ribcord bed’ teruggaf. Op andere moment hoorde je ze weer vloeken omdat hij spontaan dingen ging doen die hij niet moest doen. Met andere woorden, massive fail.

Uitverkocht

De Kinect is niet meer verkrijgbaar via de Microsoft store dus als je er nog één wil, dan zal je een winkel moeten zoeken. Bij de introductie van de Xbox One zat hij nog verplicht in de doos. Maar al snel moest Microsoft buigen voor de consument die dit dure extraatje helemaal niet wilde hebben. Met de komst van de Xbox One S was er nog de mogelijkheid om gratis een adapter te regelen maar nu, met de X, is ook die optie weg.

Het uitblijven van goede Kinect games en het steeds falende systeem moest uiteindelijk wel tot de ondergang van het apparaat leiden. Het enige wat nog overblijft is de Kinect sensor die een tweede leven in de HoloLens headset zal gaan krijgen, tenminste, als die ooit nog eens uit gaat komen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments