Killer Instinct vierde gisteren zijn tweede verjaardag. De exclusieve Xbox One fighting game is er dus al twee jaar en heeft een solide community, mede dankzij Iron Galaxy en Microsoft. De fans, waaronder ik, kijken uit naar de december release van een hernieuwde Shadow Jago. En daar blijft het niet bij.

ShadSinds de EVO 2015 van juli weten we dat Shadow Jago als echte character uitkomt in december in plaats van toentertijd als Day One pre-order bonus character. Met een hele eigen moveset en niet meer een duistere versie van Jago die dezelfde moves heeft. Wil je alvast een voorproefje? Klik dan hier. Uiteraard zal Iron Galaxy een nieuwe livestream doen waarin alles uit de doeken wordt gedaan.

Behalve Shadow Jago’s aankomende release zal er ook een nieuwe update komen wat een paar vernieuwingen met zich mee brengt die vooral duidelijkheid moet scheppen bij degenen die meekijken. Hieronder een uitleg:

Reversal Display

ReversalAllereerst is er behalve de Counter Breaker en de Shadow Counter nu ook de Reversal. Als je character stunned is of een knockdown krijgt, doe dan snel tijdens het opstaan of tijdens de stun een special move, is de eerste frame goed dan doe je een Reversal. Het is wel zo dat de special move nog steeds ge-countered kan worden maar nu kan je dus gelijk het tij doen keren na een knockdown en het is iets meer informatie die je kan helpen tijdens de match.

 

Combo Breaker Strengths

Ik en vele fans met mij, houden er van om livestreams en toernooien te bekijken. Na de update zal er voor ons wat meer info te zien zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een Combo Breaker wordt gedaan zie je nu welke strength combo gebroken is, Light, Medium of Heavy.

ComboBreakerAllStrengths

Lockout Timer

Wanneer je locked-out bent is het voor je tegenstander tijd om je op een vette lange combo te trakteren. Echter is het lastig om te bepalen hoe lang je locked out status duurt. Of laat staan welke strength je in de lock-out heb gekregen. De nieuwe Lockout display laat zien hoe lang dit duurt door het X symbool langzaam van vorm te laten veranderen. Hieraan kun je zien hoe lang het duurt.

LockoutTimerALL

Net zoals bij de Combo Breaker strengths zie je ook hierbij op welke strength de lock-out is.

LockoutAll

Nu zie je wat andere icoontjes erbij, geen nood want ik leg je uit wat ze betekenen.

  • “L” icoon betekent dat je de combo breaker had moeten doen met LP+LK.
  • “M” icoon betekent dat je de combo breaker had moeten doen met MP+MK.
  • “H” icoon betekent dat je de combo breaker had moeten doen met HP+HK.
  • “Clock” icoon betekent dat je wel de goede combo breaker had maar je timing was verkeerd!
  • “!” icon Betekent dat je een Counter Breaker te pakken hebt.
Gestraft!

Iron Galaxy had deze in eerste instantie bij de vorige update willen uitrollen maar wilde uiteindelijk toch nog even wachten. Maar nu is het wachten gelukkig voorbij. Als je aanval wordt geblocked of je mist met je special move volledig je tegenstander zal je character even moeten recoveren voordat je weer een special move kunt doen of weer kan blocken. De Punishment display zal verschijnen als je dus geraakt wordt nadat je een gemiste aanval heb gedaan. Zo is het dus duidelijk te zien wanneer iemand je afstraft tijdens je recovery.

Punishment

YOLO

De update is dus een lekkere dikke en zeker met de komst van Shadow Jago is het een leuk pakketje zo in de koude decembermaand. Adam “Keits” Heart van Iron Galaxy zal spoedig meer details naar buiten brengen. Ikzelf zal wel met Shadow Jago gaan klooien en de moveset leren kennen. ik moet wel zeggen dat ik hoop dat minder van de zogenoemde “YOLO (shadow) Jago’s” ga tegenkomen. Sommige van deze spelers zijn wel erg lame! Hoe het ook zij, ik geniet van Killer Instinct en het wordt elke keer een beetje beter en ik kan echt niet wachten tot maart 2016 dat seizoen 3 weer begint. De terugkeer van Kim Wu doet mijn KI-hart al sneller kloppen. Welke character zou jij willen zien (terugkeren) in het derde seizoen?

Nog voordat ik afsluit, ben je KI-fan en wil je graag serieus online meevechten? Schrijf je dan in voor Kombo Klash via deze site.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties