More

  Review Killer Instinct Season 3 – voor beginners en fans

  Killer Instinct Season 3 is sinds 29 maart beschikbaar voor pc en Xbox One en het wachten was voor de fans wel heel lang. Zo anderhalve week later doe ik nu uitgebreid verslag van een nieuw seizoen van Killer Instinct.

  Veranderingen

  Een nieuw seizoen betekent aanpassingen aan de bestaande characters maar ook een sloot aan nieuwe characters en laten we met de aanpassingen beginnen van de bestaande characters. Allereerst hebben sommige characters een nieuwe move gekregen. Sabrewulf, één van de bekendste KI characters, heeft nu een nieuwe move waarbij hij in mid-air op zijn vijand duikt om zijn dodelijke klauwen in zijn tegenstander te zetten. Een andere oude bekende Glacius heeft ook een leuke move erbij waarbij hij in plas water veranderd en met grote snelheid naar voren of achteren bewegen. Handig om onder de tegenstander of diens vuurbal te gaan en een vette combo te beginnen. Fulgore, de meest iconische character in de serie heeft er ook eentje bij namelijk dat zijn laser nu het hele scherm vult. Denk je dus dat je aan de andere kant van het veld veilig bent… think again!

  Andere characters hebben ook wat veranderingen gekregen. Zo heeft orchid nu een slide die je op elk moment kan annuleren om er een andere move uit te gooien. Zo kan je mooi je tegenstander op ’t verkeerde been zetten. Ook is Kan-ra qua damage lang niet meer zo sterk en werken sommige setups (vallen die hij kan plaatsen voor zijn tegenstander om hem een bepaalde richting in te drukken) niet meer zoals in Season 2 en dat betekent voor de Kan-ra spelers terug naar practice mode om flink te oefenen. Dat geldt ook voor de andere characters. Maya heeft een bepaalde ender move niet meer, maar haar dolken zijn dodelijker dan ooit. Ik kan hier pagina’s lang als fan over door-oreren, maar dat zal ik jullie onthouden. De volledige patch notes kan je hier lezen.

  We hebben eerder al een artikel gewijd aan de vernieuwde graphics van Killer Instinct Season 3, die kun je hier lezen.

  Tusk

  Natuurlijk hoort er bij een nieuw seizoen van Killer Instinct ook nieuwe characters en die zijn niet alleen nieuw maar ook komen oude bekenden weer terug. In dit nieuwe seizoen komen er 8 characters bij. Voor de fans zijn Tusk en Kim Wu niet nieuw. De brute barbaar Tusk en de mooie maar dodelijke Kim Wu hadden hun debuut al in Killer Instinct Gold op de Nintendo 64. Tusk heeft als key feature een groot zwaard met een aardige range zodat hij van afstand kan aanvallen of om je tegenstander heen kan draaien om even hem in zijn rug te steken. Ja, Tusk speelt vies, maar wat verwacht je van een barbaar? Het zwaard kan je ook opladen om een ultieme aanval in te zetten als begin van een combo.

  Kim Wu

  Kim Wu is misschien wel de kleinste character in de lijst maar dat maakt haar niet minder dodelijk. Met gebruik van haar draken-nunchaku’s kan ze heel snel diverse combo’s maken waarmee ze ook draken kan oproepen. Met deze draken om haar heen kan ze elke move annuleren om naar voren of achter te dashen en dit kan ook in de lucht. Haar dragon kick kan vanaf de andere kant van het veld, waarmee je dus heel snel bij je tegenstander kan komen. Onlangs is ook tijdens de launch van Season 3 de eindbaas uit Killer Instinct Gold, Gargos genaamd, toegevoegd aan de lijst van nieuwe characters. Wat zijn moves zijn is nog niet bekend.

  Nieuwelingen

  Zoals gezegd maken niet alleen oude bekende hun opwachting maar zijn er ook nieuwe characters. Iron Galaxy leek het tof om ook zogenoemde “guest” characters uit andere games in de game te verwerken. Zo kan je in Season 3 spelen met Rash, de toad with an attitude uit Battletoads. Dit is echt wat je noemt een fun character die als sloopkogel rond kan slingeren in het veld. Ook heeft ie een stormram waarmee Rash compleet met horens en al op zijn tegenstander in ramt. En natuurlijk mogen de iconische oversized vuist en voet niet ontbreken.

  rash_killer_instinct.0.0
  The boot!

  Ook nieuw is de alien Arbiter. Nu hoor ik je denken “waar ken ik die naam van?” Nou ik snap je helemaal want Arbiter is natuurlijk bekend van de Halo franchise. Arbiter is een grote character en doet qua stance en harde moves denken aan Thunder, de supersterke indiaan uit Season 1, maar Arbiter maakt wel gebruik van granaten, zijn iconische energy sword en ook heeft hij een handige shield waarmee hij zijn tegenstander van hem af kan houden of aanvallen kan pareren. Hier kan je zien welke moves elke nieuwe character heeft.

  Ik noemde eerder 8 characters en ondertussen hebben we er 5 gehad. Er blijven er nog drie over. Een nieuwe character die ook recent is aangekondigd is Mira, de dood gewaande zus van Maya. Mira is een vampier-achtige character en dit valt ook op te merken in de teaser die na de Tusk trailer werd getoond. Uiteraard hebben we hem hier voor je. Behalve Halo en Battletoads komt er ook een character uit Gears of War in het Killer Instinct universum stappen, namelijk General RAAM. Wat zijn moves zullen zijn is net als bij Gargos nog niet bekend.

  General RAAM

  Spelen

  Na het praten over de characters komt het belangrijke deel, hoe spelen deze characters nu eigenlijk en hoe is Season 3 in vergelijking met Season 2. Van de vier speelbare characters vind ik Arbiter en Kim Wu het tofst omdat ze een andere benadering nodig hebben en dit voelt verfrissend aan.

  maxresdefault
  Arbiter brengt Halo universum naar Killer Instinct

  Nu zijn er over het ook nog wat bugs die gefixed moeten worden. Als je bijvoorbeeld met Kan-ra de scarab move doet (zwerm zandkevers die langzaam over het veld vliegen) en deze raakt gelijk een projectiel van een tegenstander dan doet de scarab move infinite damage en krijg je tegenstander zo’n 10.000 hit combo voor zijn kiezen. Hoewel dit grappig is, is dit minder grappig tijdens een toernooi of ranked match in jouw nadeel. Ook valt op dat de timing van de jumping kicks en punches net anders is. Dit is even wennen maar na aantal potjes heb je dit in de vingers.

  PeeCee

  Pc gamers konden dus al vanaf 29 maart los gaan met Killer Instinct. De game is daarmee cross platform dus je kan nu op de pc tegen Xbox One spelers spelen. Mocht je KI al hebben met alle content op de Xbox One, dan krijg je alles gratis op de pc en ja, ook vice versa. let wel op, update dan eerst de Xbox One versie zodat deze geschikt is voor je pc. Ga dan pas op je pc naar de Windows Store om KI te downloaden en in te loggen met je Xbox account. Mijn advies is om een apart profiel aan te maken in Windows zodat je kan switchen want je moet echt hetzelfde profiel gebruiken als je doet voor de Xbox One. Mocht je de Xbox One versie niet hebben, geen nood, download dan de gratis versie voor pc en koop dan de content die je wil hebben. Ook zijn er diverse bundels beschikbaar voor als je alles uit Season 1 en Season 2 wil hebben.  Op de pc ziet Killer Instinct er gruwelijk mooi uit en het is niet zo dat je er een beest van een pc voor nodig hebt. Het online gedeelte werkt als een trein. Iron Galaxy heeft de conversie goed gedaan.

  Kim_Wu_4
  Pc versie van Killer Instinct
  Conclusie

  Season 3 is erg geslaagd en speelt lekker weg, zowel voor beginners als gevorderde KI spelers, al is het nieuwe timing element even wennen. Er zijn genoeg nieuwe characters, nieuwe single- en multiplayer modes om je met je vrienden te vermaken.

  Voor de fans is er uiteraard meer dan genoeg content beschikbaar en op komst. Ik zie in de community genoeg klaagposten over de bugs en dat hun favoriete character minder goede moves heeft of dat er weinig nieuwe stages zijn. Dit is zeer jammer want er is zoveel content om je in vast te bijten. Er komen vast nieuwe video’s online met ultra combo records en die proberen de fans allemaal te verbeteren. Check hier de Quad Ultra Combo van wereldspeler KI4Life maar eens.

  Als fan van het eerste uur heb ik geprobeerd er fris naar te kijken en moet ik zeggen dat Killer Instinct Season 3 een goede introductie is als je nog niet eerder Killer Instinct gespeeld hebt. Het feit dat de game in de basis gratis is met twee characters waarin je verder alles vrij kan unlocken is tof. Zo kan je alle content kopen die je wilt en verder de game spelen zonder elke keer bij bepaald gedeelten in de game een aparte betaling te doen. Ik kan elke liefhebber van fighting games of diegene die iets nieuws willen spelen Killer Instinct van harte aanraden. Door de verbeterde Combo Assist is het voor beginners goed inkomen en omdat je hem gratis kan downloaden is het absoluut het proberen waard.

  killer-instinct-season-3
  Verbeterde graphics in Killer Instinct Season 3
  Speel je al Killer Instinct?

  Ben je al fan en speel je veel? Doe dan eens mee met één van de online toernooien zoals 8 Bit Beatdown en KI Pro League. Hierbij kan je je bovendien plaatsen voor de KI World Cup van 2017 in Texas. Eén van deze toernooien komt ook naar Nederland! Het spreekt voor zich dat XboxNederland hierbij aanwezig zal zijn. Ik zal in elk geval mijn best gaan doen om me voor The Dutch Brawlers te plaatsen voor dit toernooi. FIGHT ON!

   

  Recent articles

  Maarten van Zanten
  Maarten van Zantenhttp://www.excamedia.nl
  (retro)Gamer by heart, fulltime ICT specialist en daarnaast indie game developer
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x