Het is al lange tijd stil rondom de ontwikkeling van Perfect Dark. Hoe staat het er voor?

Een aantal jaar geleden is met een enorme zak geld The Initiative opgericht. Deze nieuwe Xbox Game Studio moet één van de boegbeelden worden. De AAA-studio die met de top moet zien te concurreren! Het eerste project? Een reboot van Perfect Dark, zoals je hier hebt kunnen lezen.

Na de aankondiging van Perfect Dark blijft het echter opvallend stil. Er is vrijwel geen communicatie en ook de social media kanalen zijn niet actief. Wel hebben we gehoord dat de studio hulptroepen heeft gekregen. Crystal Dynamics (bekend van onder andere Tomb Raider) werkt mee aan Perfect Dark. Het is via deze route dat we na maanden van stilte weer een teken van leven krijgen.

De ontwikkeling gaat ‘extreem’ lekker

Crystal Dynamics valt als studio onder de paraplu van de Embracer Group. In hun recent gepubliceerde voortgangsverslag van Q2 lezen we dat de ontwikkeling van Perfect Dark ‘extremely well’ verloopt. Dat zijn nog eens hoopvolle teksten over een game waar we al zo lang niets meer van gehoord hebben. Phil Rogers (CEO van Crystal Dynamics and Eidos) laat weten dat deze nieuwe manier van samenwerking de studio prima bevalt. Crystal Dynamics draagt met meer dan 100 ontwikkelaars bij aan het ontwikkelproces. Een flinke club zeer ervaren mensen die aan The Initiative is toegevoegd.

Wat uit de berichtgeving helaas niet duidelijker wordt is waar de teams in het ontwikkelproces zitten. De studio is inmiddels een kleine drie jaar op weg. Is de eindstreep al in zicht? Wanneer kunnen we een releasedatum verwachten? Het voelt allemaal nog erg ver weg en de beperkte communicatie is enigszins verontrustende. Voor nu kunnen we in ieder geval weer even met de uitspraken van Rogers vooruit!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties