The Initiative werkt aan Perfect Dark

Afgelopen nacht tijdens The Game Awards is de nieuwe Perfect Dark aangekondigd. Wat zijn we te weten gekomen?

Waar is die nieuwe studio van Xbox toch mee bezig? We hebben in 2018 voor het eerst van The Initiative gehoord. Het moet Microsoft’s AAA/AAAA studio gaan worden. Een studio die moet kunnen concurreren met de allerbesten. Het vlaggenschip van de Xbox Game Studios. De eerste tekenen dat Xbox met deze studio all-in zou gaan werden zichtbaar op momenten dat we de Ronaldo’s en de Messi’s uit de gamesindustrie zagen vertrekken bij concurrerende studio’s om door The Initiative ingelijfd te worden.

Allemaal interessant en we hebben er ook wel een paar keer over geschreven. Maar waar wordt dan aan gewerkt? Word on the street was dat de ontwikkelaars van The Initiative aan een reboot van Perfect Dark zouden werken. Dat blijkt zo te zijn. Perfect Dark is een game die in 2000 door Rare werd ontwikkeld en in de vorm van een prequel als launchtitel op de Xbox 360 verscheen. Met een metascore van 97 voor de Nintendo 64, één van de beste games ooit gemaakt. Een memorabele game waar onze Discord leden geboren in de jaren ’80 vanochtend, na de aankondiging, maar niet over uitgepraat raken. En de youngsters dachten, waar hebben die gasten het over?

Wanneer kunnen we met de nieuwe Perfect Dark aan de slag?

Behalve bovenstaande trailer weten we nog vrij weinig op dit moment. Er is nog geen release window gegeven en ook over het type gameplay kunnen we eigenlijk nog vrij weinig zeggen. De trailer geeft daar nog te weinig informatie over.

Ook uit bovenstaand interview met de ontwikkelaars horen we nog weinig concreets en zien we vooral een enthousiast team en wat flarden van beelden. Over de setting van de game wordt aangegeven dat de wereld door een ecologische ramp getroffen is. Grote bedrijven hebben nu de overhand en als secret agent Joanna Dark is het de bedoeling om op onderzoek uit te gaan. We zien daarbij beelden uit, wat lijkt op, het midden oosten.

“With Perfect Dark, we’re aiming to deliver a secret agent thriller set in a near-future world”

Ik denk dat deze game nog wel een poosje van ons verwijderd is. De studio uit Santa Monica is in 2018 opgericht en is van de grond af aan opgebouwd. Het afgelopen jaar zijn tientallen ontwikkelaars over heel de wereld aangetrokken. Op basis van de trailer en het interview lijkt het er nu op dat ze nu de setting en richting van de game bepaald hebben. Het nodige werk zal echter nog geleverd moeten worden. Of de studio bezig is met meerdere games is op dit moment onbekend.

Wat vindt jij van deze aankondiging? Ben je blij met een reboot van Perfect Dark of had je toch liever een nieuwe IP aangekondigd zien worden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments