Crystal Dynamics werkt mee aan nieuwe Perfect Dark

Xbox game studio, The Initiative, kondigde vandaag op hun officiële Twitter account aan dat Crystal Dynamics met hen zou samenwerken aan hun aankomende heruitgave van de Perfect Dark video game franchise.

“We werken samen met Crystal Dynamics, het team van wereldklasse achter karaktergedreven games zoals Tomb Raider, om deze first-person spionagethriller naar een nieuwe generatie te brengen. De teams konden een kans om samen te werken niet aan zich voorbij laten gaan. We zijn nog vroeg in de ontwikkeling, maar ongelooflijk enthousiast om deze unieke kans te gebruiken om de visie voor Perfect Dark waar te maken!”

De nieuwe Perfect Dark game werd al in december tijdens de The Game Awards officieel aangekondigd. Hoewel er nog geen releasedatum (of zelfs nog maar een releasejaar) is vastgelegd, is bevestigd dat de game naar de Series X|S-consoles komt, niet naar de last-gen Xbox One en dat hij bij de lancering gratis speelbaar voor Xbox Game Pass-abonnees zal zijn.

Het eerste Perfect Dark videospel kwam uit op de Nintendo 64 in het jaar 2000. Het wordt door de meesten beschouwd als de spirituele opvolger van het megapopulaire GoldenEye 007 spel dat een paar jaar eerder in 1997 uitkwam. Dit door het gebruik van een vergelijkbare game engine en de focus op first-person spionage actie en intrige.

Later in 2000 werd de oorspronkelijke titel gevolgd door een Perfect Dark-videogame op Nintendo’s Game Boy Color, terwijl een echt vervolg, Perfect Dark Zero, uiteindelijk in 2005 naar de Xbox 360 van Microsoft kwam. Een remaster van het originele Nintendo 64-spel werd voor de Xbox 360 in 2010 ontwikkeld.

Vreemd genoeg spelen alle Perfect Dark-videogames zich af in de buurt van ons huidige heden. Het verhaal van het originele spel speelt zich af in 2023, het Game Boy Color-spel in 2022 en het Xbox 360-vervolg in 2020.

Het is onduidelijk in welk jaar het verhaal van het aankomende Perfect Dark-spel zich precies afspeelt, maar het zou interessant zijn als het in 2023 zou uitkomen om aan te sluiten bij de setting van het oorspronkelijke spel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties