Twee jaar na de introductie van de current-gen consoles, de achtste generatie gaming-consoles alweer, zijn de Xbox One en PS4 nog steeds in gevecht om de de current-gen standaard te halen.

Tijdens de 43ste Annual Technology, Media and Telecom Conference in New York City liet de CEO van Rockstar Games en 2K Games-onderdeel, Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, zijn visie op de ontwikkelingen van o.a. de Xbox One horen. Hier een verslag van dit gesprek:

De current-gen consoles worstelen om de nieuwe triple A titels current-gen standaard te halen. Het beste moet nog komen. Wat er allemaal mogelijk is met de Xbox One en PS4 zal in de toekomst duidelijk gaan worden. Terwijl de grote game-titels al de 4K resolutie aantikken op de pc, is de laatste generatie consoles nog bezig met het realiseren van een full HD 1080p resolutie en de 60 frames per seconde. De problemen liggen op dit moment vooral bij de developers die de kracht van deze consoles nog niet goed kunnen benaderen. De kennis over de technologie in de consoles zal in de komende tijd steeds groter worden. De capaciteit van de consoles is nog maar ten dele ontdekt en deze spannende ontdekkingstocht is nog lang niet ten einde.

“We moet nog gaan ervaren wat de technologie allemaal kan en toelaat. We hebben al een paar games voor de nieuwe generatie consoles uitgebracht maar ik denk dat we hierbij nog geen fractie hebben gezien van wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. En dat is best een opwindend gegeven. Uiteindelijk zullen hopelijk al onze titels de volledige techniek gaan benutten.”

hardware xbox one

Sony

Deze uitspraak volgt op het commentaar van Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment die tijdens de jaarlijkse Investor Day conferentie van vorige week aangaf dat hij verwacht dat op de E3 2015 er eindelijk games te zien zullen zijn die meer of zelfs volledig gebruik maken van de hardware op de huidige consoles.

“Ik denk dat de E3 een show zal worden waar men goede content voor deze generatie hardware zal gaan aankondigen, waar meer winst uit de technologie gehaald zal worden en misschien wel zelfs de volle potentie van het platform benut zal gaan worden.”

GTA V is op dit moment de succesvolste titel die door Take-Two Interactive voor current-gen is uitgebracht. Deze titel kan je alleen niet zien als een gloednieuwe maar is een remastered versie van één van de best verkopende titels voor de Xbox 360. Het wordt interessant om te zien wat Take-Two in de toekomst gaat brengen aan triple A games die exclusief voor de Xbox One en PS4 uitgebracht gaan worden. Misschien wel de gehoopte Read Ded Redemption opvolger waar wij al eerder over berichtten. Zou dit de eerste titel gaan worden waarin we de volle kracht van de Xbox One kunnen ervaren?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties