We hoorden al vrij weinig over de nieuwe Dead Island deze E3. Dat is zo gek nog niet, want uitgever Deep Silver heeft aangegeven dat ze niet meer met de ontwikkelaar Yager (bekend van Spec-Ops: The Line) samenwerken. Hoe kan dat? Krijgen we deel 2 ooit nog?

Hoe het kan, is niet geheel duidelijk. De uitgever zegt het volgende:

[quote_center]’Met Dead Island 2 is Deep Silver altijd toegewijd aan het werk gegaan om de beste sequel te leveren die de Dead Island fans verdienen. Na zorgvuldige overwegingen maken we bekend dat onze samenwerking met Yager ten einde komt. We zullen doorgaan met het realiseren van onze visie van Dead Island 2 en zullen later in een toekomstig stadium meer informatie delen’ – Deep Silver[/quote_center]

UPDATE:

 

Yager werkt nog aan een andere game, Dreadnought, maar Ullman laat weten dat er nog minstens één onaangekondigd project in de maak is. “Ik kan alleen zeggen dat Gamescom geweldig wordt.”

Yager heeft aangegeven dat ze niet meer aan Dead Island 2 werken om Deep Silver en de studio andere visies van de game hadden. De studio Yager werkt ook aan een andere game genaamd Dreadnough, maar ook nog een onbekende game die we op de Gamescom gaan zien. Zal het Undead Island worden? Een schaamteloze kopie met een andere naam? Who knows!

Hopelijk volgt Dead Island 2 niet de ontwikkelingstijd van Duke Nukem Forever, die ironisch genoeg ook ‘forever’ duurde. De trailer zag er destijds leuk uit en ik heb serieus 80+ uren in Dead Island zitten omdat de co-op met vrienden zo geniaal is! Wie wil nou niet met een flying kick tegen een zombie’s hoofd schoppen!?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties