Online is er een vragenlijst verschenen waarin veel details over de waarschijnlijk komende Mass Effect titel te lezen zijn.

Op Reddit is er een bericht gepost waarin details van de game worden onthuld. Details over missies, multiplayer, aanpassingen, enz. Deze informatie is natuurlijk nog niet officieel bevestigd maar eerder was er een soortgelijke lek over Dragon Age:Inquisition waarbij ook informatie uit een online onderzoek werd gehaald die later in grote delen correct bleek te zijn.

De lijst is groot maar geeft daardoor wel al een goed beeld van de game.

Verhaal
 • Het begin: Je speelt als Pathfinder en leidt een expeditie in het Helius Cluster gezeten in het Andromeda heelal. Je moet een nieuw thuis voor de mensheid vinden. Je komt ongerepte woeste landen tegen, schurken en krijgshaftige aliens. Andromeda is de thuisbasis voor een mysterieus alien ras, de Remnants, die hun oudheidkundige schatten hebben achtergelaten over het hele stelsel.
 • Doel van het spel: Onderzoek honderden zonnestelsels (vier keer zo groot als Mass Effect 3), verzamel grondstoffen, ontwikkel je schip, bemanning en arsenaal terwijl je ook bezig bent met het opzetten van koloniën. Zo kom je achter het geheim van de Remnants en probeer je hun technologie te bewaren en bewaken.
 • Nieuwe rassen: De al eerder genoemde Remnants en Khet, de waarschijnlijke tegenstander.
 • Squadmates: Vergelijkbaar met de eerdere games. Maak vrienden, neem er twee met je mee op missie. Cora kan bijv. biotic shields maken. Drack is een Krogan.
 • Missies: Vergelijkbaar met de vorige delen. Volbreng ze en unlock hierdoor loyaliteit en een skill tree voor dat character. Voorbeeld: een Krogan schip is gestolen door bad guys. Zoek het schip en brengt het terug met als doel de loyaliteit van Drack te verhogen. De loyaliteit bepaalt de dialogen en het eindspel van de game.
 • Dialogen: Je hebt meer controle over de antwoorden die je geeft. Je kan hiermee bijv. conversaties onderbreken maar ook actie gerichte keuzes maken zoals een wapen tevoorschijn toveren of hen dwingen een deur te openen, dit hoeft dus niet meer alleen via conversaties.

Mass-Effect

Onderzoek/customization
 • Tempest Starship: Een bestuurbaar schip waarmee je de honderden zonnestelsel kan ontdekken. Je kan hem verfraaien en verbeteren. Je kan wisselen tussen het schip vliegen, landen op een planeet, rijden naar Mako, te voet op onderzoek gaan en dit alles zonder loading screens.
 • Mako voertuig: Upgradable met een turbo boost, shield generator, detector en paint job.
 • Planeten: honderden planeten te onderzoeken waarop je plekken vind om te koloniseren en je alien bergplaatsen tegenkomt.
 • Koloniën: Bouw nederzettingen op planeten die geschikt zijn voor bewoning. Je kan een keuze maken in het soort nederzetting zoals bijv een verkenning nederzetting die je de omgeving laat scannen of een mijn die je grondstoffen levert.
 • Blueprints: Bouwtekeningen waarmee je allerlei zaken kan bouwen zoals een jetpack of een cryobeam.
 • Bemanning: Aanpasbare skills, uitrusting en wapens.
Missies en Multiplayer
 • Remnant Vault Raids: Ruines uit de oudheid komen in twee varianten. Standaard; je vind ze door Remnants monoliths te activeren en vind er powerful artefacts zoals defense systems: robots, vallen. Rewards met kostbare loot, grondstoffen en Star Keys. Star Keys unlocken Orbital Facilities, oftewel stations die rond de planeet cirkelen. Dit zorgt voor constante bonussen en optionele moeilijkere raids waarin Khet patrols en outlaws voorkomen.
 • Khet outposts: Optionele challenges die gebaseerd zijn op een wave combat systeem. Rewards: XP, lagere Khet power en meer verhalen.
 • Strike team: Recruit huurlingen en ontwikkel AI controlled strike teams die je overal in kan zetten. Waaronder de defensie van je nederzettingen. Deze strike teams komen in 20-30 minuten later terug met XP, geld en materiaal. Je kan deze teams trainen en zo hun slagingskans vergroten.
 • Actief Strike team: Zie hierboven met het verschil dat je de team missies zelf kan speler in multiplayer. Je kan met vrienden in co-op spelen en meer vrienden zorgen voor een hogere moeilijkheid en meer loot.
 • Horde Mode: Net zoals in Mass Effect 3 kun je met vier spelers strijden tegen waves vol vijanden. Soms met extra doelen zoals het onschadelijk maken van een bom. Je kan hiermee XP winnen die je ook in de singleplayer kan gebruiken.

Met al deze info krijgen we al een behoorlijk beeld over de hopelijk nieuw komende Mass Effect titel. Het lijkt er op dat we een epische reis door het heelal kunnen gaan maken. Misschien krijgen we nu eindelijk wat Destiny ons niet heeft gegeven, een heelal waarin we vrij kunnen handelen, rondreizen en strijden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties