Kinect, weet je überhaupt nog wel wat dat betekent? Dit wordt misschien wel zoiets als een floppy disk. Als je over 5 jaar een kind vraagt wat je met kinect kunt doen hebben ze géén idee. Want eerlijk is eerlijk, dit is misschien wel een van de minst gebruikte features van de Xbox. Gelukkig brengt de nieuwe game FRU hier verandering in.

FRU is een puzzel platform game die alleen, of met twee spelers te spelen is. Een van jullie bestuurt een character met de gewone Xbox controller, terwijl de andere speler via kinect zijn lichaam in moet zetten om jouw character door het spel te loodsen. Hiervoor heb je dus een behoorlijke dosis teamwork nodig en zul je gegarandeerd de slappe lach hebben tijdens het spel. Je kunt er ook voor kiezen om allebei met kinect en een character te spelen. Dan is het wel oppassen geblazen, want je steekt elkaar zo de ogen uit!

Mocht je geen vrienden hebben die het met je willen spelen, of heb je helemaal geen zin in andere mensen om je heen. Dan kun je het spel ook in je eentje spelen en dit wordt allesbehalve makkelijk. Terwijl je met een controller je character door het level beweegt zul je jouw lichaam in de meest vreemde hoeken moeten vormen om jouw character hierbij te helpen. Gegarandeerd spierpijn dus!

GameSpot laat je zien hoe FRU er met z’n tweeën aan toe gaat. Zoals je ziet werkt je lichaam dus als een soort portaal, je laat blokken verschijnen, maar je kunt ze ook weghalen. Je moet dus goed oppassen dat je jouw character niet door het gebruik van je lichaam laat verdwijnen. Ik denk dat FRU zeker de slappe lach opwekt als je dit samen speelt en misschien ook wel bij je familie leden die je het in je eentje zien spelen.

Wat ik helemaal niet had verwacht, is dat FRU van Nederlandse bodem komt. Het spel is ontwikkeld door Trough Games die gesitueerd zijn in Breda. Zo zie je maar dat er ook in ons kikkerlandje behoorlijk toffe dingen worden gemaakt.

FRU wordt volgende week woensdag op 13 juli uitgebracht. De game is te downloaden in de Xbox Store en kost een luttele €15. Met maar 1,57 GB zou je denken dat het een kleine game is, maar daar vergis je je in. FRU heeft maar liefst 110 levels en als je dat nog niet uitdagend genoeg vindt zijn er ook nog 24 collectibles die de game nog een stukje lastiger maken. FRU lijkt mij zeker het proberen waard, dus mocht je kinect in huis hebben mag je deze game niet missen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties