De moeilijkheidsgraad van soulslike actie-RPG’s kan de gemoederen bezig houden. Met de recente release van Wo Long: Fallen Dynasty laait de discussie opnieuw op. Gelukkig zijn er manieren om de game makkelijker te maken! In dit artikel lees je over een combinatie van Spells die je vroeg in de game kunt gebruiken.

Als er een zondagsdivisie voor gamers zou zijn, dan zou ik op de reservebank van het B-team zitten. Met praatjes compenseer ik mijn gebrek aan skills. Met een vlotte babbel zul je in Wo Long: Fallen Dynasty echter niet ver komen. Dus als wannabe soulslike-gamer zoek ik manieren om mijn gebrek aan skills mee te compenseren. Onder andere met behulp van Spells blijkt er veel mogelijk. Echter, met 70 Wizardry Spells om vrij te spelen is het zoeken naar een combinatie Spells die bij je past. In dit artikel daarom een suggestie om je op weg te helpen.

Speel Wizardry Spells vrij

Door progressie in de Five Phases te maken, kun je Wizardry Spells vrij spelen. In bovenstaand filmpje kun je zien dat de heavy attack’s van de vijand vrij weinig impact op mijn health bar maken. De volgende combinatie Spells zorgt er voor dat je gedurende 10-15 seconden, tot ongeveer 40% minder damage ontvangt:

  • Guard Formation Spell (Wood) + Enhanced Defence Spell (Earth); deze combinatie van Spells zorgt er voor dat je bij klappen een stuk minder damage krijgt. Om deze Spells vrij te spellen zul je een Wood Virtue level 10 moeten hebben en Earth Virtue level 2. Een flinke investering in de Wood Phase, maar wel eentje die goed van pas komt.

Deze combinatie is dus goud waard als je jouw shield wilt buffen. Echter, alleen deze combinatie Spells is niet genoeg, want de Spells werken in een beperkte radius en je wilt dus voorkomen dat je er uit wordt gemept. Nu wil je dus een Spell hebben waarmee je de vijand op afstand kunt houden.

  • Scorch Comet Spells (Fire); deze spell geeft de mogelijkheid om een zeer krachtige vuurbal op je vijand af te schieten. Deze vuurbal geeft flink veel damage en duwt bovendien de vijand weer een stuk naar achteren, waardoor er (meestal) genoeg tijd over blijft om de Spell opnieuw te laden.

En dan tot slot de vierde Spell. Een Spell die nodig is om je HP weer op te laden:

  • Absorb Vitality Spell (Wood); Met deze Spell krijg je HP terug op het moment dat je een vijand damage doet. Je zult Wood Virtue level 6 moeten hebben om deze vrij te spelen.

Kortom, een gouden combinatie! Minder damage ontvangen, HP terug krijgen door damage te doen en tegelijkertijd de vijanden met vuur op afstand houden. Deze Spells zullen je zeker door de eerste drie Acts van de game heen kunnen helpen.

Over Wo Long: Fallen Dynasty

Wo Long: Fallen Dynasty is een actie-RPG die veel inspiratie haalt uit het soulslike genre. Het spel richt zich op gevechten die behendigheid en een goede strategie vereisen, en de Chinese martial arts in het bijzonder. Wo Long: Fallen Dynasty is een gezamenlijke creatie van Team Ninja-producenten Fumihiko Yasuda (Nioh) en Masaaki Yamagiwa (Bloodborne). Het spel speelt zich af in een duistere fantasieversie van de Late Han-dynastie waar demonen de Drie Koninkrijken teisteren.

Je hebt hier onze eerste indrukken van de game kunnen lezen. En hier hebben we tips beschreven om voorbij de eerste boss te raken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments