De soap begint ongeveer twee jaar geleden met een persbericht van Ziggo waarin zij aankondigen een App te ontwikkelen voor de Xbox 360.

Volgens Marcel Nijhoff – commercieel directeur van Ziggo – willen steeds meer klanten zelf bepalen op welke manier ze de diensten van Ziggo gebruiken. Hij stelt dat de ontwikkeling van een App voor de immens populaire Xbox 360 daarom voor de hand ligt.”

Dit is natuurlijk een supergave ontwikkeling voor de mensen die in het bezit zijn van een Xbox!

Persbericht 2013

Omdat ik, ongeduldig als ik ben, niet kan wachten tot de app er is, heb ik op 26 februari 2013 Ziggo via hun Facebook pagina gevraagd of er al iets te melden was over de app. Op dat moment kon ik niet bedenken dat die app er, zowat twee jaar later, nog steeds niet zou zijn!

In eerste instantie waren ze vrij snel met hun reacties (zie ook de screenshot) en was er ook nog goed hoop.

201302-Vraag-aan-Ziggo

Was Ziggo in eerste instantie nog positief en zou de app in de zomer van 2013 beschikbaar komen, maar jammer genoeg ging de zomer voorbij zonder dat we konden beschikken over de beloofde Ziggo App voor de Xbox 360. Nu kon ik mij best voorstellen dat Ziggo zich misschien zou concentreren op de aangekondigde Xbox One, maar helaas toen ik er in november 2013 weer eens naar informeerde, kwam er eigenlijk geen concrete informatie meer naar buiten.

201302-3-Vraag-aan-Ziggo

Op 27 december wist Ziggo bovendien te melden dat het nog niet eens bekend is wanneer de Ziggo App voor de Xbox uit gaat komen. Mocht die datum overigens bekend zijn, dan wordt dat natuurlijk via hun website bekend gemaakt.

Je zult begrijpen dat ik dan ook enorm verbaasd was toen ik eind juli 2014 vervolgens een tweet van @ZiggoWebCare las waarin ze het volgende aankondigen : “Er wordt gewerkt aan een WP TV app. Zodra deze beschikbaar is, maken wij dit meteen kenbaar. Groet, ^AV”

image

Helaas is dit het enige wat Ziggo de laatste maanden op dit vlak te melden had. Over de Ziggo Xbox App hullen ze zich al maanden in stil zwijgen, maar naar mijn reactie op hun Facebook pagina over de WP App worden ze ineens weer wakker….

201302-5-Vraag-aan-Ziggo

Helaas geeft Ziggo wederom aan dat het ontwikkelen voor het Microsoft platform niet de hoogste prioriteit heeft en tja…het wordt eentonig, ze maken het dan te zijner tijd wel bekend via hun website.

Nu kunnen we rustig de conclusie trekken dat Ziggo op het vlak van communicatie nog een heleboel kan leren, maar het wordt nog een stukje erger. In de tweede helft van september 2014 begint Ziggo ineens op de Facebook thread te reageren. Helaas voor ons, Xbox Fans, reageert Ziggo notabene op een bericht van een Apple fan die blijkbaar issues heeft met de Ziggo App op z’n iOS device. De persoon in kwestie vond de Xbox App  thread blijkbaar een goede plek om zijn issues bij Ziggo kenbaar te maken.

Vanzelfsprekend zorgt dit ook weer voor vragen uit diverse hoeken over de XBox App….

201302-7-Vraag-aan-Ziggo

201302-8-Vraag-aan-Ziggo

Natuurlijk worden deze vragen over de Xbox (en Windows) Apps gewoon genegeerd, zoals het natuurlijk hoort bij een bedrijf met een slechte reputatie op  communicatief vlak. Na wat aandringen wil Ziggo dan nog wel een, hetzij zeer korte, reactie geven….

201302-9-Vraag-aan-Ziggo_thumb

Het bleef een paar dagen stil, totdat ik per toeval ontdekte dat Ziggo sinds een paar maanden (?) beschikt over een echte eigen Community. Op deze community liep al een topic over de Windows TV app. Toen ik hier het Xbox App onderwerp aansneedt en verwees naar het Engelstalige artikel op mijn eigen blog wist Ziggo binnen een paar dagen uitsluitsel te geven :

image

Met andere woorden : Ziggo laat ons, Xbox (en Windows) gebruikers, mooi in de kou staan! Voorlopig hoeven we dus geen Xbox (en Windows) Ziggo Apps te verwachten. Ik wil dan ook iedereen oproepen om zijn/haar mening te uiten via de Community van Ziggo. Reageer daarom in dit topic om je ongenoegen te uiten (blijf svp wel netjes).

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick Kaag
Patrick Kaag
9 jaren geleden

Ik heb het idee dat Ziggo Microsoft als concurrentie ziet en bang is dat Xbox op de duur alleen bandbreedte van de kabel boeren nodig heeft.

Helmer
9 jaren geleden

Ik heb wel uit betrouwbare bron begrepen dat Ziggo al een hele tijd bezig is met de Apps, maar dat het ook te maken heeft met de samenvoeging van Ziggo en UPC……ach, nog maar een paar maanden en dan is er hier glasvezel dan kunnen we afscheid nemen van Ziggo 🙂

Patrick Kaag
Patrick Kaag
9 jaren geleden

Ik heb het idee dat Ziggo Microsoft als concurrentie ziet en bang is dat Xbox op de duur alleen bandbreedte van de kabel boeren nodig heeft.

Helmer
9 jaren geleden

Ik heb wel uit betrouwbare bron begrepen dat Ziggo al een hele tijd bezig is met de Apps, maar dat het ook te maken heeft met de samenvoeging van Ziggo en UPC……ach, nog maar een paar maanden en dan is er hier glasvezel dan kunnen we afscheid nemen van Ziggo 🙂