Nog maar een maandje wachten en dan bezorgt de postbode je fonkelnieuwe Xbox One X, als je hem al besteld hebt tenminste. De echte diehards kunnen niet wachten, maar hoe gaat de Xbox One X het verder doen?

Power, 4K, meer power, 60 frames per seconde. Zomaar een aantal kreten waarmee Microsoft de Xbox One X omschrijft. Het staat dan ook als een paal boven water dat de console de allersterkste op de markt gaat worden. Maar is dat genoeg om de hegemonie van Sony te doorbreken? IDC-analist Lewis Ward denkt van niet.

Nee, de Xbox One X zal niet genoeg zijn voor Microsoft om de achterstand goed te maken. Hij gaat het de PS4 Pro echter wel heel moeilijk maken in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ik voorspel zo’n 4 miljoen verscheepte consoles tussen het laatste kwartaal van 2017 tot aan het eind van 2018, tegenover 5 miljoen PS4 Pro’s in diezelfde periode. Gelet op hoe de markt wereldwijd uiteenvalt, betekent dit een spannende strijd in de VS en het VK.

Het grootste obstakel voor de Xbox One X zou wel eens de prijs kunnen worden. Toegegeven, €500 is niet goedkoop, maar als je dan even kijkt wat voor monsterbak je daarvoor terugkrijgt valt het ook wel weer mee. Lewis Ward is het hier mee eens.

Het zou goed kunnen dat ze uit de startblokken zelfs verlies draaien op de hardware. Bij onze analyse van alle componenten komen we uit op een prijs van €600 euro. Dus ja, de Xbox One X is duur in vergelijking met de standaard voor in de woonkamer, en ja dit gaat ervoor zorgen dat er mensen zijn die het apparaat niet kopen, maar gezien de hardware specificaties is €500 geen slechte prijs.

Ik ben de dagen al af aan het tellen totdat ik mijn Scorpio Edition uit mag pakken. Hebben jullie al een One X in de pre-order staan?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Impossibility91
Impossibility91
4 jaren geleden

Zeker weten dat ik hem in pre-order heb staan! Ook de Scorpio edition uiteraard! Zin in!

Impossibility91
Impossibility91
4 jaren geleden
Reply to  Renco

Zeker aan te raden om het maximale uit de Xbox One X te halen!

Die van mij staat er alvast klaar voor dus ik kan straks het maximale qua 10bit-HDR/4K/60hz eruit halen!

Zeer veel zin in!