Het lange wachten op een prijs en releasedatum voor de Series X en de net aangekondigde Series S is voorbij. Wanneer liggen deze bad boys in de schappen? En, minstens zo belangrijk, hoeveel gaat het kosten?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. De releasedatum van de Xbox Series X en de Xbox Series S zijn gelekt en de Xbox Series S is, nadat deze vannacht is gelekt, vanochtend ook officieel door Microsoft aangekondigd. Hoewel Microsoft dus de Xbox Series S bevestigd heeft, is de officiële releasedatum van beide consoles + de prijs voor de Xbox Series X nog niet bevestigd. Maar alles wijst er op dat de verschillende bronnen die de vannacht de prijs en releasedatum gelekt hebben valide zijn en de informatie kloppend. We vatten het voor jullie samen.

Series S officieel bekend gemaakt

Zojuist is de kogel door de kerk gegaan. Xbox heeft in een tweet de Series S met ons gedeeld. Gisteren kon je nog hier lezen dat ratingboards zich op twee Xbox systeem aan het voorbereiden zijn. Vandaag weten we het zeker. De Xbox Series S zal voor 299 dollar verkocht zal gaan worden. Wat in de praktijk voor ons als Europeanen een slordige 299 euro zal gaan betekenen.

Zet maar een kruis in je agenda op 10 november 2020

Zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S zullen vermoedelijk op 10 november 2020 lanceren. We wisten natuurlijk al dat de Xbox Series X in november zou verschijnen. Verschillende stukjes informatie die we afgelopen jaar verzameld hebben zijn afgelopen nacht in een footage lek door Brad Sams (executive editor bij BWW Media Group) van de Xbox Series S samengekomen.

Vlak na de tweet van Sams verscheen er op Twitter het volgende:

De Series S lijkt qua kleur en design op de Xbox One S. De strak witte kleur en de typische ronde cooling midden op de box doen vermoeden dat het hier gaat om de opvolger. Dit zou betekenen dat er op 10 november 2020 twee consoles in de schappen liggen. De goedkopere Series S en de high-end Series X. Wat moet dat gaan kosten?

Series X gaat 499 euro kosten?

In de eerdere geruchten was de prijs van de Series S juist gelekt. De prijs van 299 dollar is inmiddels door Microsoft bevestigd. De high-end Xbox Series X zal, volgens dezelfde berichten, voor 499 euro in de schappen komen te liggen. Deze prijzen liggen in lijn met de voorgangers (Xbox One S en One X) en in lijn met wat gamers over het algemeen acceptabel vinden om aan een console uit te geven. We houden voor wat betreft de Series X nog een slag om de arm. Wellicht wordt er nog met deze prijs gespeeld, afhankelijk van wat concurrent Sony met hun Playstation 5 gaat doen.

Verder wordt bericht dat Microsoft beide consoles via Xbox All Access zal gaan aanbieden. Vooralsnog is dit iets dat vooral in de VS gebeurt, maar de intentie blijkt om dit wereldwijd uit te gaan rollen. Via All Access leen je de console als het ware voor een vast bedrag per maand. In deze abonnementsvorm zit tevens Xbox Live en Xbox Game Pass. Deze vorm is vooral aantrekkelijk voor mensen die niet graag het totale bedrag in 1 keer op tafel leggen. Het vermoeden is dat All Access voor de Xbox Series S voor 25 euro per maand verkocht zal worden en de Series X voor 35 euro per maand. Of deze dienst ook beschikbaar gaat zijn in Nederland is afwachten.

Specs van de Xbox Series S

Als de genoemde bronnen kloppen dan is er slechts één puzzelstukje dat nog ontbreekt. Met welke definitieve specificaties zal de Xbox Series S komen? In dit artikel hebben we hierover al verschillende bronnen bij elkaar gebracht.

Hoewel dus met een kleine slag om de arm, lijkt het er op dat na maanden de stilte dan eindelijk doorbroken is. Het is nu nog even afwachten op een officieel bericht van Microsoft, die momenteel nog in een chicken run met Sony zitten, over alle bijzonderheden. In de tussentijd is er nog een kleine marge van onzekerheid waar we mee te dealen hebben.

We zijn benieuwd wat jullie van deze strategie vinden? Is het goed dat er twee verschillende Xbox consoles op launch uitgebracht worden? En wat vinden jullie van de prijzen? Welke komt er al eerste naast jouw tv te staan?

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Ik vind ’t best. De XSS kan alsnog 1440p aan, maar ik heb toch slechts ’n 2K televisie voorlopig. Dus dat is niet bijster interessant voor me, maar wel leuk zodra daar verandering in komt.

Echter, ik wil absoluut geen console zonder disc drive. En de XSX wordt voor mij pas écht interessant zodra ik uitsluitsel heb over ultrawide support. Mocht 21:9 inderdaad ondersteund worden, dan ga ik die pre-orderen. Dan kan ik die gewoon aansluiten op m’n monitor en staat m’n huidige XOX in de huiskamer.

roko
roko
2 jaren geleden

Persoonlijk schatte ik de Series X op €599, maar de officiële prijs is nog niet bekend gemaakt, hopelijk wordt het €499. Ik denk dat Microsoft vooral Sony uit de tent wilt lokken met de prijs van de discloze PS5 om de marges te bepalen.
Anywhoes, wat het ook gaat worden, de Series X is wat er bij mij onder de TV komt staan.