Wat een aangenaam doel heeft Plague Inc toch. De wereldbevolking uitroeien met je zelfverzonnen ziekte is de bedoeling in het spel dat al gespeeld kon worden op iOS, Android (dit is niet de evolved-versie) en pc, maar nu dus ook naar de Xbox One komt.

De gehele bevolking op onze aardkloot vernietigen zal ook op de Xbox One op dezelfde manier als voorheen gaan. Je plant je ziekte in een een welbepaald gebied bij Patient Zero en ontwikkelt die dan verder. Je kan bij de start van je ziekte kiezen tussen negen verschillende soorten ziektes, gaande van een doodgewone bacterie tot een bio-wapen. Elke soort vereist z’n eigen aanpak en z’n eigen gebied waar je begint. Ondertussen zit ook de AI niet stil, want zij bestrijden voortdurend je virus, waardoor je ook aan bestrijding van het vaccin zal moeten werken.

nieuws20150918_PLAGUEINC

Dit alles wordt weergegeven op een fraaie en interactieve kaart, waarop je kan zien welke gebieden geïnfecteerd zijn en welke niet. Zo kan je ook de ziektebestrijders bestrijden (vergeef me de slechte woordgrap) en zie je ook de tijd wegtikken tegen dat het medicijn klaar is. Je hebt immers niet eeuwig de tijd.

Plague Inc is nu beschikbaar in de Xbox Store voor 14.99 euro.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties