Alles over Fortnite Chapter 5 in één overzicht

Het is nogal een chaotisch weekend. Fortnite kreeg het voor elkaar om een transitie te maken naar een nieuw hoofdstuk (Chapter 5) en dat ging niet zonder problemen. Er is ook heel veel aangekondigd en de kans is groot dat je niet alles hebt mee gekregen. Dus ga er goed voor zitten. Hieronder heb je al het nieuws en hierboven nog even de launchtrailer van Chapter 5.

Het zal je niet ontgaan zijn dat Fortnite Chapter 5 is aangekondigd. In het artikel van collega Rik lees je wat er allemaal is toegevoegd. Denk aan een nieuwe Big Bang Battle Pass met uiteraard toffe cosmetics, skins en wapens. Daarnaast wordt het aanpassen van je wapens mogelijk door ‘mods’ die je bij een Mod Bench op je wapen kunt zetten. Dit zijn mods waar je bijvoorbeeld minder recoil hebt en meer kogels in je magazine.

Dat gaat echter alleen over de gameplay, maar we zagen tijdens het live event van Fortnite nog veel meer voorbij komen. Zo zagen we een LEGO universum die komende week al live gaat.

De kans is echter groot dat je deze aankondiging tijdens het Big Bang Event niet live hebt gezien, want de wachttijden waren echt enorm om Fortnite te kunnen spelen. Mocht je er nog behoefte aan hebben om alles te zien wat mensen live hebben gezien, kijk dan hier. Wil je compensatie voor je wachttijd en het niet bij kunnen wonen van het event? Lees dan hier wat je daar voor krijgt.

Tot zo ver even kort wat er allemaal gaande was. Er is echter nog meer bekend over het nieuwe Chapter 5 van Fortnite. We zagen bijvoorbeeld een aankondiging van een gespierde Peter Griffin, helemaal in de stijl van Family Guy (de show waar hij het hoofdpersonage van is). Samen met andere personages zal hij zijn opwachting maken in dit nieuwe hoofdstuk van Fornite.

Fortnite Sphere

Ken je ‘The Sphere’ al in Las Vegas? Dat is een nieuw gebouw waar de buitenkant helemaal is voorzien van ledjes zodat het één groot scherm wordt. Daar worden specifiek promo’s voor gemaakt en Fortnite kon natuurlijk niet achterblijven met de aankondiging van Chapter 5.

Fortnite komt met Rocket Racing (ja, van Rocket League)

We zagen onze characters naar een universum springen waar er werd geracet in de stijl van Rocket League. Geen arena, maar echt een circuit à la Hot Wheels inclusief nieuwe vormen van gameplay. Het is onbekend wat het nu precies wordt, maar het lijkt op een arcade racer modus binnen Fortnite die door Psyonix (de maker van Rocket League) is ontwikkeld. Op 8 december kunnen we hier al mee aan de slag.

Van shooter naar racer naar muziekgame

Wat is leuker dan één extra genre in Fortnite? Twee extra genres in Fortnite! Er komt namelijk een heuse Fortnite Festival, een muziekgame zoals we dat kennen van Rock Band. Dat klinkt bekend toch? Dat klopt. Dezelfde ontwikkelaar (Harmonix) is de studio die deze tak van Fortnite qua ontwikkeling op zich heeft genomen. Op 9 december zal The Weeknd het eerste seizoen van deze nieuwe modus aftrappen. Dit weekend zagen we Eminem tevoorschijn komen waar je met knoppen mee kon doen. Dit zal ongetwijfeld een compleet apart en succesvol segment worden van Fortnite.

De Big Bang battle pass, wat zit er in?

Zoals elk seizoen en hoofdstuk is er weer een battle pass die tjokvol items zit. Dit keer zit er o.a. het volgende in:

  • Hope – Underground vechtbaas (krijg je er gelijk bij na aanschaf van de pass)
  • Oscar – Society-lid
  • Vengeance Jones – Underground-lid
  • Nisha – Society-lid
  • Montague – Society-lid
  • Peter Griffin – Een leuke crossover met Family Guy
  • Valeria – De big bad van dit hoofdstuk
  • Solid Snake – Onze grote held Solid Snake van Metal Gear Solid zal zijn opwachting maken. Wordt dit gedaan naar aanleiding van Metal Gear Delta volgend jaar? Who knows.

Hiernaast heb je natuurlijk nieuwe muziek, laadschermen, gliders, wapenskins, emotes, noem het maar op. Je hebt tot 8 maart 2024 om alles te ontgrendelen. Met de kerstvakantie in aantocht lijkt mij dat genoeg tijd om eens flink te knallen in de nieuwe wereld van Fortnite.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties