Ben je helemaal fan van Need for Speed, maar heb je nog niet een Xbox Series X of S weten te bemachtigen? Dan kon je wel eens buiten de boot gaan vallen voor wat betreft het spelen van het nieuwste deel.

Het nieuwste deel in de serie wordt gemaakt door Criterion Games. De racegame zou oorspronkelijk al in 2021 uit hebben moeten komen, maar is uitgesteld vanwege alle problemen rondom Battlefield 2042 waar Criterion bijgesprongen is om DICE uit de brand te helpen. EA heeft vervolgens een ruim releasewindow gegeven waar we helemaal niks wijzer uit worden, behalve dan dat de game nog wel in het huidige fiscale jaar, dat eindigt in april 2023, uit moet komen.

Niet al te lang geleden waren er nog wat geluiden dat de game waarschijnlijk in september of oktober van dit jaar uit moet komen, maar volgens Jeff Grubb wordt het eerder november. Opvallend is dat hij ook meent te weten dat Criterion de Xbox One en PS4 versies van de game heeft laten vallen en de nieuwste Need for Speed dus alleen op de Xbox Series X|S, PS5 en PC uit gaat komen.

Need for Speed Heat

Volgens hem heeft EA de keuze gemaakt om deze game, samen met een aantal andere grote aankomende releases zoals de remake van Dead Space en de nieuwe Dragon Age, alleen nog maar voor de next-gen consoles uit te brengen.

Neem dit alles echter eerst nog even met een korreltje zout. Criterion heeft hun nieuwste creatie nog niet eens officieel aangekondigd. Als EA echter van plan is om de game inderdaad nog aan het eind van dit jaar uit te brengen, dan zal een aankondiging ook niet heel lang meer op zich laten wachten en dan weten we ook Jeff Grubb het bij het rechte eind had.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties