Eigenlijk heb ik meerdere dingen te vermelden in dit artikel. Ten eerste heb ik details voor je over de Outer Rim expansion van Battlefront, en ten tweede heb ik een wens van Finn, het personage uit Star Wars episode 7, want hij wil graag meer verhaal in Battlefront. 

Laten we maar bij het begin beginnen. Zoals jullie weten krijgt Star Wars Battlefront meerdere DLC pakketten. Outer Rim is één van die pakketten en introduceert nieuwe maps, personages en een nieuwe mode.

star-wars-battlefront--outer-rim-dlcrol_1

Outer Rim

Het gevecht in deze expansion zal plaatsvinden rond de fabrieken op Sullust en in het paleis van Jabba The Hutt op Tatooine (Nice! Eindelijk!). Ook zal je met personages Greedo en Nien Nunb aan de slag kunnen gaan (kijken wie er eerst schiet?). Er is een nieuwe modus genaamd ‘Extraction’ waar de Rebellen een waardevolle lading moeten extracten. Uiteraard moeten de soldaten van The Empire dit tegenhouden. Hoe dit gaat werken, dat weet ik eigenlijk niet. Misschien pakketten oppakken en rennen naar een punt? Of een droid die uit zichzelf naar het schip rijdt en dat de Rebellen de droid moeten beschermen? Wat het ook wordt, je kan met nieuwe wapens de vijand beschieten. Er is een Relby V-10 rifle en DT-12 Blaster pistol (zegt mij helemaaal niks) en daarnaast kan je nieuwe Star Cards equippen, de Scatter Gun, Dioxis Greande en Adrenaline Stim kaarten. Het is allemaal leuk en aardig, maar voor een DLC pakket misschien net iets te weinig. Ik neig toch weer om de mensen bij EA als geldwolven te zien die dit soort kleine pakketten waardevol genoeg achten om er 50 euro voor te vragen als je dit keer vier krijgt.

Star-Wars-Battlefront-DLC-Outer-rim-498509

Finn wil meer verhaal

Het tweede deel van mijn artikel gaat om Finn, of eigenlijk John Boyega, die om een offline story mode vraagt, zodat je de controls kan leren kennen.


  Hierop reageert EA Star Wars met:

 In het kort, EA raadt de acteur aan om de missies te doen, maar ook al vond hij dat wel vet, hij wil toch meer in het verhaal duiken. Daarnaast vraagt hij ook of hij naar hun kantoor in het Verenigd Koninkrijk kan gaan.  Hij is welkom.

Fijn dat de acteur als een soort ‘voice of the community’ naar EA’s kantoor wil gaan uit pure fandom (of marketing, kan ook). Ik ben er namelijk wel voor om offline DLC te krijgen waar je met z’n tweeën in een soort verhaal zit. Het past misschien niet bij de formule, gezien Battlefield 4’s story mode ook niet denderend was, maar wie weet wat er mogelijk is. Het hoeft niet baanbrekend te zijn.

EA kennende zal een offline story mode een plan worden voor een Battlefront 2, want stel je toch voor dat je geen maximale winst uit een bepaald creatief idee krijgt, dat is toch een schande! (/sarcasm)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties