In dit artikel kun je stemmen op je favoriete verhalende games. Wie moet volgens jou de XBNL-award van 2022 winnen?

In de ‘Ik Hang Aan Je Lippen’-categorie hebben we games genomineerd die een goed verhaal te vertellen hebben. Een mooie wereld kan indrukwekkend zijn, maar het zijn de verhalen in de wereld die herinnerd zullen worden. Zit de verhaalvertelling goed in elkaar? Hoe worden de characters neergezet? Passen de dialogen bij de sfeer van het verhaal en de wereld? Hoe zit het met de voice-acting?

Ook in 2022 zijn weer pareltjes verschenen met de focus op verhaal. Maar welke games van 2022 waren nu echt het meest indrukwekkend op dit vlak? Je kunt hier je stem uitbrengen:

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Ik hang aan je lippen'-award 2022

  • A Plague Tale: Requiem (49%, 26 Votes)
  • As Dusk Falls (32%, 17 Votes)
  • Pentiment (8%, 4 Votes)
  • Immortality (6%, 3 Votes)
  • Road 96 (6%, 3 Votes)

Totaal aantal stemmen: 53

Laden ... Laden ...

Benieuwd welke andere categorieën we hebben en de bijbehorende nominaties? Check onze XBNL Awards lijst.

Pentiment

Pentiment is een meesterwerk, maar beslist niet een allemansvriend. Het verhaal is interessant, de dialogen en keuzes ijzersterk en de wereld zeer mooi vormgegeven. De geschiedenis is zelden zo inzichtgevend tot uitdrukking gebracht. De game is een must play voor de geïnteresseerden in theologie, geschiedenis en filosofie, die tevens houden van een goed verhaal. Pentiment is een zeer geslaagd en ambitieus geschiedenisproject, met een typisch Obsidian sausje eroverheen gegoten. 

A Plague Tale: Requiem

De ontwikkelaars van A Plague Tale: Requiem hebben een waardig vervolg uit weten te brengen. Met Requiem heeft Asobo een zeer indringend verhaal neergezet, ondersteund door top notch voice-acting, sterke dialogen en prachtige werelden. Qua verhaalvertelling weten de ontwikkelaars van Asobo zich met de grote AAA games te meten en het is dan ook zonder enige twijfel dat hun nieuwe titel voor de XBNL-awards genomineerd wordt.

As Dusk Falls

As Dusk Falls is de eerste game van studio Interior/Night. De ontwikkelaars hebben het interactive drama genre naar nieuwe hoogte weten te tillen door de aangrijpende verhaalvertelling, unieke vormgeving en het neerzetten van sterke characters. De kers op de taart is echter de enorme impact die je als speler op het beloop van het verhaal kunt hebben en hoe dit in co-op door is ontwikkeld. As Dusk Falls is een must play voor de liefhebbers van verhaalgedreven games!

Immortality

Immortality is een unieke game, een echte ‘one of a kind’-game! In deze interactieve trilogie die door Sam Barlow ontwikkeld is, bekijk je een drietal verloren films. Als speler probeer je via de films aanwijzingen te vinden die de verdwijning van het hoofdpersonage weten te verklaren. Immortality is ijzersterk neergezet, kent een uitstekende cast en verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Road 96

Road 96 vertelt een aantal unieke verhalen van jonge mensen die een land onder dictatuur proberen te ontvluchten. Hun verhalen komen op bijzondere wijzen en op verschillende momenten in de game bij elkaar. De gameplay die voornamelijk uit exploratie, enkele puzzels en point-and-click elementen bestaat is ten dienste van het verhaal en de character building. De uitstekende uitwerking hiervan wordt ondersteund door een goede voice-acting cast en sfeerversterkend sound-design. Road 96 biedt meer dan alleen een game ervaring, namelijk waardevolle levenslessen over vrijheid en verbondenheid tussen mensen. Een must play en terechte XBNL-nominatie!

Welke game heeft jouw stem gekregen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties