Wat is de allerbeste game van 2022? Naar wie gaat de Game Of The Year? In dit artikel kun je jouw stem uitbrengen!

De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award; het summum onder de games van 2022. Gameplay, verhaal, graphics. Alles, maar dan ook alles klopt aan deze game. Deze game haalt het beste in de Xbox naar boven en komt met recht in aanmerking voor de meest prestigieuze XBNL-award!

Welke game krijgt de 'X Is Gon' Give It To Ya'-award. De beste game van 2022

  • Elden Ring (38%, 22 Votes)
  • A Plague Tale: Requiem (21%, 12 Votes)
  • Grounded (19%, 11 Votes)
  • As Dusk Falls (9%, 5 Votes)
  • Tunic (9%, 5 Votes)
  • Marvel's Midnight Suns (5%, 3 Votes)

Totaal aantal stemmen: 58

Laden ... Laden ...

Benieuwd welke andere categorieën we hebben en de bijbehorende nominaties? Check onze XBNL Awards lijst.

Elden Ring

De meningen binnen de redactie over Elden Ring waren verdeeld, zoals je in de XBNL-review hebt kunnen lezen. Ook binnen de community waren de reacties verdeeld. Er zijn spelers die de game te ongericht vinden, vage verhaalvertelling en qua gameplay te moeilijk en ingewikkeld. En er zijn spelers die de vele uitdagingen die Elden Ring te bieden heeft juist erg kunnen waarderen. Hoewel er verschillende meningen zijn over de fun factor van deze game is men het er over het algemeen wel over eens dat FromSoftware met deze game, binnen haar genre, een topprestatie neer heeft weten te zetten. Elden Ring heeft met +325 GOTY-awards de meeste prijzen ooit gewonnen. De enige vraag die nog rest: gaat Elden Ring ook met de felbegeerde X Is Gon’ Give It To Ya’-award naar huis?

A Plague Tale: Requiem

De ontwikkelaars van A Plague Tale: Requiem hebben een waardig vervolg uit weten te brengen. Met Requiem heeft Asobo een zeer indringend verhaal neergezet, ondersteund door top notch voice-acting en sterke dialogen. De game kent daarnaast prachtige werelden en leuke puzzels die de speler op mag lossen. Een absolute topper die je gespeeld moet hebben!

Grounded

De game van Obsidian die al sinds 2020 in preview is, kreeg in september 2022 haar lang verwachte full release. We hebben het natuurlijk over Grounded, de ‘honey, I shrunk the kids’ game. Een game met een weliswaar kinderlijke uitstraling, die enorm uitdagende gameplay weet te bieden. Tientallen uren kun je als speler kwijt in de tuin van Grounded, alleen of samen met vrienden. Grounded weet het survival co-op RPG-genre een nieuwe boos tte geven met uitdagende en gevarieerde gameplay. De game is door de XBNL-community met veel plezier gespeeld en stond op menig lijstje als ‘meest gespeelde’ game van 2022. Een terechte nominatie dan ook voor een game die hopelijk nog vele jaren verder onderstaand gaat worden!

As Dusk Falls

As Dusk Falls is de eerste game van studio Interior/Night. De ontwikkelaars hebben het interactive drama genre naar nieuwe hoogte weten te tillen door de aangrijpende verhaalvertelling, unieke vormgeving en het neerzetten van sterke characters. De kers op de taart is echter de enorme impact die je als speler op het beloop van het verhaal kunt hebben en hoe dit in co-op door is ontwikkeld. As Dusk Falls is een must play voor de liefhebbers van verhaalgedreven games!

Tunic

Het is Niels zijn persoonlijke GOTY van 2022, Tunic. Dat de game door slechts 1 persoon gemaakt is maakt deze topper extra bijzonder! Niels: ‘Het is echt ontzettend indrukwekkend dat één persoon zo’n complexe, pittige en old-school Zelda achtige game kan maken’. In Tunic speel je als een vosje en heb je een wereld vol met mysteries en zelfs een eigen taal. Je moet vijanden verslaan, dungeons crawlen, puzzels oplossen, nieuwe gebieden ontgrendelen met nieuwe krachten en de isometrische point of view speelt hier ook zelfs een rol in. Hoe verder je in de game komt, hoe meer pagina’s van de handleiding je ontgrendelt en je ook meer knoppencombinaties bijvoorbeeld leert kennen waarmee je deuren opent. Deze game is echt een hele dikke aanrader en is binnen de XBNL-community zeer gretig gespeeld. Een terechte nominatie voor Game Of The Year!

Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Mignight Suns is één van de verrassingen van afgelopen jaar. in zijn review schreef Renco er het volgende over: ‘Marvel’s Midnight Suns is een fantastische game geworden. Het tactische puzzelen tijdens de gevechten met kaarten, omgevingsaanvallen en bewegingen werkt ontzettend lekker en is vooral ook heel erg leuk om te doen. Tussen de gevechten door kun je dan weer The Abbey upgraden, relaties verbeteren en zelfs puzzels en mysteries oplossen. De animaties komen soms wat houterig over, maar de dikke aanvallen en felle kleuren maken dat dan weer helemaal goed. Verder zijn de stemmen van de personages even wennen, maar eenmaal gewend aan de nieuwe stemmen merk je dat dit verder ook prima voor elkaar is. Lang verhaal kort, Marvel’s Midnight Suns is mijn (voorlopig) nieuwe favoriete Marvel game waar ik nog flink wat uren in ga stoppen’. Met zulke lovende woorden mag deze game dan ook niet ontbreken op de nominatielijst voor de ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award.

Welke game heeft jouw stem gekregen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments