De Logitech G Cloud is een Android-based handheld, waarop Xbox-games op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. Wat kan de Logitech G Cloud allemaal en hoe is de speelervaring? In een nieuwe reeks artikelen genaamd ‘In de xCloud met de Logitech G Cloud’ delen we onze indrukken.

Laat ik maar direct even ter zake komen. Ik zat ernaast. In mijn vorige column over de Logitech G Cloud heb ik laten doorschemeren dat de verhalende games hét genre zijn om met een cloud-based apparaat als de G Cloud te spelen. Hiermee doelde ik op games als Tell Me Why, Firewatch en As Dusk Falls.

De genoemde verhalende games vragen niet te veel actie op het scherm, verlopen doorgaans voorspelbaar en overzichtelijk, en lenen zich bovendien uitermate goed om op een kleiner scherm te spelen. Wat mij betreft geen woord van gelogen, maar er valt wel een kanttekening te plaatsen. Er blijkt namelijk een genre te zijn dat zich nog beter leent om op een handheld als de G Cloud te spelen.

JRPG

Afgelopen week mocht ik Octopath Traveller II reviewen. De game van Square Enix is een traditionele JRPG in een modern jasje gestoken. Het spel valt op door zijn unieke visuele stijl, een mix van 2D-spritekarakters en 3D-achtergronden, vaak aangeduid als “HD-2D”. De gameplay in Octopath Traveller II bestaat uit verhaalvertelling, exploratie, RPG-elementen en turn-based combat.

Behalve dat Octopath Traveler II een absolute must-play game is, blijkt deze game uitermate chill om op de G Cloud te spelen. Octopath Traveler II is toegevoegd aan Xbox Game Pass én is via de Xbox xCloud te spelen. De G Cloud kwam dus afgelopen week goed van pas. Zo heb ik de game heerlijk in de tuin kunnen spelen, op de bank en zelfs nog heel even op weg naar werk. Het werkte zo ontzettend soepel: apparaat aanzetten en 20 sec later ga ik verder waar ik gebleven ben.

Het spelen van de game met de G Cloud was een nagenoeg vlekkeloze ervaring. Het spel start snel op, oogt stabiel en qua visuals weet het multi-touch 7″ IPS LCD-beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 weinig aan schoonheid in te boeten. Ik heb geen happeringen waargenomen, geen problemen met de framerate en over-all was het een soepele ervaring.

Volwaardige handheldervaring

Hoewel de verhalende games een meer dan prima ervaring weten te bieden, heb ik met Octopath Traveler II een volwaardige handheldervaring gehad. De game van Square Enix had ik in 2023 al eens op de Nintendo Switch gespeeld en met de G Cloud had ik een ervaring die dit wist te evenaren, maar dan wel binnen het Xbox-ecosysteem! Kortom, zeker de moeite waard om te gaan proberen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties