De Logitech G Cloud is een Android-based handheld, waarop Xbox-games op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. Wat kan de Logitech G Cloud allemaal en hoe is de speelervaring? In een nieuwe reeks artikelen genaamd ‘In de xCloud met de Logitech G Cloud’ delen we onze indrukken.

In dit derde artikel neem ik de xCloud-ervaring onder de loep door Fortnite te spelen. Als doorgewinterde gamer ga ik de G Cloud eens even flink op de proef stellen en dat doe ik niet met halfzachte pogingen. Nee, de G Cloud gaat pas uit als de Victory Royale binnen is. In het slechtste geval stop ik pas als de batterij leeg is. We gaan het zien.

Klik en speel

Het wordt me direct weer duidelijk: de G Cloud zet je aan en als speler ben je min of meer klaar om te spelen. Om even heel concreet te zijn: ik zat sneller in het potje Fortnite dan mijn Sage koffiemachine opgewarmd was. Daarmee dan ook direct het slechte nieuws: het eerste potje Fortnite moet dus puur op adrenaline gespeeld worden, de cafeïne-boost houd ik nog even achter de hand.

Het eerste potje begint veelbelovend. Twaalf kills! Ja, ik sta er zelf ook van te kijken. En nee, ik hoor het jullie denken, maar met battle pass level 54 is dit niet alleen meer tegen bots. Goede start, maar de 12 kills waren echter helaas niet goed genoeg. Toen mijn AR aan het herladen was, wist een jabroni van het moment gebruik te maken en werd ik ff snoeihard ge-no-scoped. Desondanks verliet ik met een 6e plek met opgeheven hoofd Lavish Lair! GG!

Goed speelbaar

Het tweede potje verliep wat stroever dan gehoopt. Met slechts één eenzame kill moest ik met de staart tussen de benen afdruipen. Ik zoek naar redenen om de G Cloud de schuld te geven, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Het apparaat draaide de game meer dan redelijk, met een speelbaarheid waar ik blij mee was. En ja, er was enige latency, maar niets om over te klagen. De streamkwaliteit via mijn WiFI-netwerk thuis is meer dan prima. De G Cloud pakt de beelden goed op en de algehele besturing voelt prima aan.

Het derde potje duurde lang, waarbij ik weinig spelers tegen ben gekomen. Met slechts 5 kills, was ik in de top 6 aangekomen. Een momentje van onoplettendheid heeft me letterlijk de kop gekost. Geen bitterzoete nederlaag na een hevige strijd, maar geklungel brengt aan dit potje een einde. Mijn aandachtsspanne laat het afweten, tijd voor die cafeïne-boost die ik mezelf al een uurtje geleden beloofd had. Hoe zit het eigenlijk met de Logitech? Met nog meer dan 90% batterij lijkt het apparaat vooralsnog niet erg onder de indruk.

Hier en daar wat stroefjes

Of het nou komt door de koffie-boost weet ik niet, maar tijdens het vierde potje komen er dan toch enkele tekortkomingen van de G Cloud naar voren.

Het vierde potje is een uitdaging. Ik moet het de eerste paar minuten met de sniper doen, omdat ik geen ander wapen kan vinden. En dan blijkt dat headshots met de sniper zijn als het schrijven van een sonnet met een roestige pen. Het kleine scherm in combinatie met de toch wel enigszins stroeve en kleine thumbsticks maken dit wapen moeilijker bestuurbaar. Met de G Cloud heb ik op deze momenten meer moeite om precies te werk te gaan. Hoogste tijd dus om snel een geschikter wapen te vinden! En dus pakken we de map er bij op zoek naar een goede locatie, waarmee ook de tweede tekortkoming opvalt. Die ‘select knop’ zit zo dicht op mijn linker thumbstick dat ik mijn duim in flinke bochten over de thumb stick heen moet wringen om er bij te komen. Misschien moet ik mijn duim op dieet zetten, dat zou ook kunnen. Anywho, het vierde potje was een kansloos potje. Maar gelukkig heb ik nog een geheim wapen.

Het vijfde potje. Tijd om mijn troef in te gaan zetten, want hoewel de G Cloud nog prima een aantal uur mee zou kunnen, heb ik mijn portie Fortnite wel weer gehad. Ik roep de 8-jarige uit de PlayStation party van zijn vriendjes. Hij verschijnt als een soort mini-Gandalf in de woonkamer, met een glimlach die zegt: “noob”, maar hij is desondanks wel bereid ‘even te helpen’, maar ‘dan kunnen we beter in jouw party want dan hebben we makkelijkere tegenstanders’. Die charme heeft ie van zijn moeder. En met Lunootic, zoals zijn gamertag hem voorschrijft, aan mijn zijde is de klus snel geklaard. Met 19 kills, waarvan hij er 16 voor zijn rekening nam, was de overwinning eindelijk binnen na 75 intense minuten. Victory Royale!

Concluderend

Kun je met de Logitech G Cloud ook crown victories binnen harken? Jazeker! De Logitech G Cloud biedt weliswaar geen console-ervaring, maar het apparaat en de xCloud-servers leveren meer dan voldoende streamkwaliteit om de game te spelen. Het is bovendien ook verdomd handig en fijn om comfortabel op de bank te liggen en Fortnite te spelen zonder de tv te monopoliseren. Om echt competitief te spelen zul je als speler toch op de pc of console willen spelen. Enerzijds omdat je dan minder latency problemen zult ervaren en anderzijds omdat de besturing van een handheld als de G Cloud iets logger aanvoelt. Maar al met al een prima ervaring, zeker voor tussendoor of spitsuur in huis. Hier zou ik wel aan kunnen wennen!

NB. Wil je meer weten over de Logitech G Cloud. Je leest hier alles over de specs en hier alles over de eerste indrukken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties