Met nog twee dagen op de teller is het de hoogste tijd om de balans van 2022 op te maken! Welke games werden door de XBNL-community het meest in 2022 gespeeld? Hoeveel Achievements heeft de community binnen weten te harken? En zijn er nog guilty pleasures gespeeld? In dit artikel een overzicht van 2022!

Links en rechts zagen we Nintendo, PlayStation en Steam afgelopen weken het jaar feestelijk afsluiten door gamers de mogelijkheid te geven om hun statistieken te delen. Bij team Xbox bleef het echter stil en dus heeft de gaming community het heft maar zelf in handen genomen. Het team van TrueAchievements heeft met ‘My Year On Xbox’ de moeite genomen om iets te ontwikkelen waardoor gamers de mogelijkheid hebben om hun stats van 2022 te bekijken. Dikke complimenten aan het team!

My Year On Xbox‘ is niet feilloos en sommige XBNL’ers hebben ons laten weten dat hun overzichten niet volledig actueel zijn. Dat mag echter de pret niet drukken. Laten we een greep uit de statistieken van de XBNL-community bekijken!

Het jaar van de onverwachte hypes

In 2022 hebben een aantal games de XBNL-community flink weten te verrassen. De drie titels die met stip bovenaan staan zijn natuurlijk Disney Dreamlight Valley, Vampire Survivors en PowerWash Simulator.

Er zijn heel wat pompoenen in de Disney vallei gezaaid. Onze gast reviewer DM4S heeft een slordige 110 uur met Goofy en Donald doorgebracht en lijkt met Disney Dreamlight Valley nog lang niet klaar. Hoofdredacteur Davy van Gamerverse en vriend van XBNL, heeft tussen al zijn redactiewerk ook een slordige 50 uur in de Dreamlight Valley doorgebracht! De twee heren zijn niet de enigen, want het subkanaal op onze Discord wordt nog vrijwel dagelijks door DaaFalcon, BasvanDun, Jojanneke en Esmee bezocht. En dat voor een game die nog in preview is! Disney Dreamlight Valley zal in 2023 een full release tegemoet zien en we zijn natuurlijk super benieuwd hoe de ontwikkelaars deze parel van een game blijven doorontwikkelen.

De ‘Ik Spuit Er Lekker Op Los’-bokaal gaat naar DBB Dranx en Lijnloos die gezamenlijk ruim 600 uur met de tuinslang door PowerWash Simulator gelopen hebben. Lijnloos laat aan de redactie weten: ‘Ja valt allemaal wel mee maar de xdoos heeft alle idle tijd erbij gerekend. Echt!’. Reactie van de redactie: ‘Humhum, ja, zeker Lijnloos, we geloven je. Echt!’.

Kunnen we deze game al Retro noemen?

De game stamt uit het Xbox 360 tijdperk, maar wordt vandaag de dag nog door miljoenen gamers gespeeld. We hebben het natuurlijk over GTA V. Ook binnen de XBNL-community kan de game op de nodige support rekenen. De kilo’s coke zijn niet aan de slepen, wanneer DaaFalcon en redacteur RMNiels de havenpoorten van Los Santos betreden. Met gezamenlijk meer dan 350uur op de teller kunnen we met gepaste trots vermelden dat zij de Pablo en Joaquín van de XBNL Discord Community zijn.

Auto zegt ‘vroom vroom’

Racers worden van oudsher veel binnen de XBNL-community gespeeld. We hebben regelmatig competities in F1 georganiseerd en aan de XBNL Originals in Forza Horizon 5 heeft menig speler deelgenomen.

In 2022 zijn een aantal pareltjes gespeeld. Forza Horizon 5 heeft nieuwe DLC uitgebracht, Need For Speed heeft zichzelf met Unbound weer teruggevonden en Grid Legends wist begin dit jaar voor het nodige vertier te zorgen. De verrassing van het jaar was echter F1 Manager 2022. De game is door redacteuren Renco en Jeff flink gespeeld! Gast reviewer Eddie en SaSgamingnl kozen dit jaar om hun spaarszame tijd onder de Mexicaanse zon door te brengen!

Van eigen bodem: de Xbox Game Studios

In 2022 hebben de Xbox Game Studios weinig games uitgebracht. Een teleurstellend jaar, volgens sommigen. Op het vlak van de multiplayers ligt dit echter anders. Xbox is met afstand hét platform voor online multiplayers en dat is volledig aan de Xbox Game Studios te danken. Games als Forza, Grounded, Sea of Thieves, Halo Infinite en Age of Empires weten in no-time een enorme playerbase op te bouwen en worden jaren na release nog met gratis content ondersteund.

De liefde voor games van de Xbox Game Studios zien we ook binnen de XBNL-community terug. Iedere avond wordt er door groepjes gevaren, in Grounded worden er gezamenlijk servers opgezet en met regelmaat trekken onze Spartans ten strijde! Zo wist gast reviewer Dan iedere week een paar uurtjes in Halo Infinite door te brengen en heeft JDMBlackcrow in 178 uur Sea of Thieves de nodige chainshots af weten te vuren. YazNL en ondergetekende hebben de meeste uren in de achtertuin van Obsidian doorgebracht en Molotov in de Wastelands van inXile.

XBNL ten voete uit!

Maar, als er iets is dat de XBNL Discord Community kenmerkt, dan is dat wel diversiteit. Alle genres worden gespeeld, iedere game wordt geprobeerd! De XBNL Discord Community is met +500 leden de grootste en gezelligste Xbox-community uit de Benelux. Er wordt veel gespeeld, samen gespeeld en op Achievements gejaagd. Dat zien we iedere dag weer in de subkanalen van onze Discord en dat zien we dus ook in de #MyYearOnXbox overzichten terug.

Zo blijkt JOZILIAN niet alleen een goede racer te zijn, maar heeft hij tevens bijna 300 uur in Fifa 22 doorgebracht. GunnerRpg is sinds een aantal weken actief op Xbox en is de nodige games uit de Xbox Game Pass aan het proberen. Tegenover nieuwkomer GunnerRpg staat legende evil terror. Onze moderator heeft in 2022 zijn gamerscore over de 1.15 miljoen weten te zetten en had kennelijk nog genoeg tijd over om 168 uur in Dying Light 2 te stoppen. Gast reviewer Picnic82 zien we wekelijks zijn kingdom in Crusader Kings III uitbreiden. De stats van Little 3vil lijken niet helemaal te kloppen, maar we weten in ieder geval zeker dat hij in 2022 meer dan 100k aan achievements heeft weten binnen te harken en dat hij zich al ruim 200 uur met Call of Duty: Modern Warfare 2 aan het vermaken is. Spartan Jermano heeft beoorlijk wat uurtjes in Saints Row doorgebracht! En dan is er natuurlijk nog XBNL-eindbaas Veldje63, die met +150 uur op te teller voorlopig nog geen genoeg van Hell Let Loose krijgen!

We blikken terug op een geslaagd 2022 en tellen inmiddels alweer de dagen af tot de eerste games in 2023 te spelen zijn! Heb je zin om met ons mee te doen? Door hier te klikken kun je van onze Discord lid worden! En laat in de tussentijd gerust even weten welke games jij in 2022 het meest gespeeld hebt!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties