We praten op Xbox Nederland vaak over indies en over de pareltjes die er in die categorie aan zitten te komen. Lumini is zo’n pareltje. De studio die deze game maakt, Speelbaars, heeft de officiële teaser-trailer online gegooid. 

Lumini is een unieke game. Niet alleen vanwege de mooie artstyle, begeleidende muziek en sound effects maar ook qua ervaring. Lumini is een relaxte flow-adventure-game in de trant van de oude klassieker “Ecco the Dolphin”. Lumini heeft echter geen dolfijn maar een zwerm van vliegende wezens genaamd Lumini.

15-02-23_image_painterly

Deze wezens zijn op avontuur met als missie, de planeet te redden. Ze willen uiteindelijk het kloppend hart van de wereld genezen van al het kwaad. De Lumini komen monsters tegen die zoveel groter zijn dan alle Lumini bij elkaar. Daarnaast los je puzzels op en zal je de omvangrijke planeet waar je bent, verkennen.

15-02-23_image_world2

Ik heb deze game zo’n 2 jaar geleden getest tijdens één van mijn eerste netwerklunches op Dutch Game Garden. De referentie naar “Ecco” was snel gemaakt en dat bedoeld ik uiterst positief. De unieke stijl van de game, de flow waarin je raakt als je het speelt. voelt echt heel speciaal. Het is met recht een unieke, verfrissende ervaring die smaakt naar meer. Speelbaars is zeer goed bezig met deze game, ik raad iedereen aan om deze game in de gaten te houden.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties