Helaas zijn er tot op heden maar enkele play anywhere titels van Microsoft ter beschikking gesteld, maar hopelijk komt daar nu verandering in!

Update 21 januari: Onze grote vriend Phil Spencer heeft inmiddels via de officiële weg laten weten dat Resident Evil 7 inderdaad uitmaakt van het ‘Play Anywhere’ programma. Mhua-ha-ha.

Ik heb een console en een pc waar ik flink op kan gamen, de één staat thuis, de ander bij mijn schoonfamilie. Als ik op de ene locatie ben kan ik dus geen gebruik maken van het andere apparaat, zonder deze hoeven mee te sjouwen. Dit vind ik best vervelend, gezien ik op beide apparaten andere games heb. Gelukkig is Microsoft een tijdje geleden gestart met ‘play anywhere’, waarbij je geselecteerde titels zowel op je console als je pc kan spelen.

Cross-saving is een feit.

Capcom heeft in een recent statement aan IGN bevestigd dat hun nieuwste Resident Evil game de mogelijkheid heeft om je opgeslagen games zowel op je Xbox als op je pc te gebruiken. Mocht je de game op beide platforms hebben is dit natuurlijk superchill, maar dan zou je de game dus twee keer moeten kopen… Toch?

Na het lezen van dit statement gingen de geruchten al snel de wereld rond. Zou de ‘cross-saving’ functie namelijk betekenen dat we hier te maken gaan krijgen met de éérste play anywhere titel die niet van Microsoft komt? Je zou denken dat het haast wel moet, welke gek gaat nou twee keer dezelfde game kopen? Helaas wil Capcom hier geen uitspraken over doen en zullen we moeten wachten tot 24 januari 2017, dan is de game verkrijgbaar.

Is jouw verlangen naar bloed ondertussen niet te lessen? Check dan deze vette video!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties