Het was natuurlijk al heel lang het gesprek van de dag, het feit dat Phil Spencer tijdens de E3 aankondigde dat de Xbox One backwards compatible zou worden en dat we een nieuwe dashboard zouden krijgen. Er is nu eindelijk een datum!

De previewers zijn er, met wisselende resultaten, al een tijdje mee bezig, de NXOE oftewel de Nieuwe Xbox One Ervaring. Simpel gezegd, een nieuw dashboard. Vanaf vandaag kan je daadwerkelijk je kalender erbij pakken en de datum markeren: 12 november.

Aan de ene kant bevreemdt deze datum wel een beetje omdat we op Facebook en op fora toch nog erg veel ‘problemen’ lezen maar klaarblijkelijk heeft Phil er vertrouwen in dat dit binnen de komende 2 weken allemaal is opgelost.

Maar het is niet alleen een nieuwe interface, een nieuw dashboard, een nieuw besturingssysteem, nee, nee. Want 12 november is de dag, dat jouw Xbox One de games van de 360 afspelen mag. Betekent dit dat alle Xbox 360 schijfjes in je Xbox One afgespeeld kunnen worden? Nee, een selectie van games kan nu al worden gespeeld en deze lijst zal langzamerhand worden uitgebreid. De laatst toegevoegde titel is Burnout Paradise. Wij kijken in ieder geval uit naar nieuwe potjes Modern Warfare 3, Skyrim, Bioshock en Assassin’s Creed II. Welke game gaan jullie als eerste weer spelen?

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Castle Crashers als die backwards wordt

Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Ik vind het aantal titels nu nog behoorlijk karig hoor. Maar hopelijk wordt dat flink uitgebreid de 12e…