Dat Microsoft steeds weer bezig is met vernieuwingen voor zijn platform wisten we natuurlijk al. Maar Bryce Johnson, designer bij Xbox laat weten dat het team bezig is om het platform ook beschikbaar te maken voor de mensen waarbij de gewone Xbox toch niet aan alle behoeften voldoet.

Nu moeten we niet alleen denken aan volledig blinden of doven, maar ook voor de mensen die gewoonweg slechter zien, dyslexie hebben of zitten met een gehoorbeschadiging is er Xbox accessibility. Dit is een al bestaand concept van Xbox, maar helaas voldoet het nog niet aan ieders wensen. Daarom laat één van de designers van Xbox, Bryce Johnson, via Twitter weten dat het team aan de slag is gegaan met de vernieuwing.

Er zijn al een aantal opties, voor slechthorenden is er natuurlijk de ondertiteling bij veel films en series. Ook het spraakgestuurde deel van de Xbox One zou een verbetering moeten zijn, helaas is het nog niet perfect. Daarom heeft Microsoft de hulp nodig van de gamers die baat hebben bij Xbox Accessibility. Mocht je gebruik maken van de huidige opties en hier verbeteringen voor weten, of mocht je een totaal nieuw idee hebben om de Xbox toegankelijker te maken voor degenen die het nodig hebben kun je het zogenoemde Xbox a11y team bereiken via het volgende e-mailadres: xaccess@microsoft.com

Mocht je vrienden of kennissen hebben die hier gebruik van maken, roep hen zeker op om hun ideeën in te sturen. Hierdoor wordt de Xbox community alleen maar groter en ook nog eens beter te gebruiken voor iedereen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments