Xbox heeft het beste gaming netwerk volgens onafhankelijk onderzoek

Soms valt Xbox Live tegen en soms valt het mee. Hier en daar wat storingen, maar toch blijkt Xbox Live echt de beste gaming netwerkdienst te zijn… volgens een onafhankelijk onderzoek.

Het is soms vrij dubieus om woorden aan te nemen van een ‘onafhankelijk’ onderzoek, want hoe onafhankelijk is het nou echt (zak geld op tafel en de resultaten zijn ineens positief)? Het gaat hier om een rapport van IHS Markit, waar Xbox Live het beste scoorde op gebied van netwerksnelheid, betrouwbaarheid en qua sociale aspecten. Dit geldt echter alleen voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, Europa valt daar dus buiten.

Snelheid? Betrouwbaarheid? Kwaliteit?

Wat houden deze kopjes eigenlijk in, snelheid en betrouwbaarheid of kwaliteit? Met snelheid bedoelt men de tijd waarin we ons kunnen aanmelden, hoe responsief de game servers zijn en hoe lang het duurt voordat je een plaatje deelt met je vrienden op Xbox Live. Hier komt betrouwbaarheid bij en daar bedoelen ze onder andere de stabiliteit mee en dus zo min mogelijk storingen. Niks is zo gruwelijk irritant als uit een potje worden gegooid terwijl je net zo lekker bezig was met punten binnenhalen. Dan komt nog het aspect van ‘kwaliteit’ erbij en dus de kwaliteit van de party, het geluid en de snelheid waar sociale interacties zich mee plaatsvinden. Is dit nou echt zo?

xboxlive

‘Xbox Live, wij zijn de beste’… wacht even

Uiteraard wil Microsoft dit rapport helemaal uitmelken om kwaliteit te laten zien, want ja, één studie zegt natuurlijk heel veel (not). We hebben in Europa nog steeds regelmatig storingen waar we niet voor worden vergoed en dat vind ik best kwalijk. Het komt meerdere keren voor dat het sociale aspect van multiplayer niet werkt (party’s die ineens raar doen). Natuurlijk is Xbox Live een hartstikke goede dienst, al sinds de eerste Xbox van vijftien jaar geleden. Nu komen er ook nog initiatieven als Clubs, Looking for Group en Arena erbij, wat het geheel op Xbox Live erg verrijkt op sociaal gebied. Toch vind ik dit soort rapporten soms niks zeggend. Xbox Live moet overal ter wereld goed zijn, maar doe maar eens onderzoek naar Europa, Afrika, Zuid-Amerika of Azië. Volgens mij krijg je dan hele andere resultaten.

Ben jij tevreden over Xbox Live?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments