Het gerucht doet de ronde dat Microsoft in de zeer nabije toekomst Xbox Live en Xbox Game Pass gaat samenvoegen tot één abonnement.

Je hebt hier kunnen lezen dat er op 7 mei een diskloze Xbox One S op de markt komt. Microsoft zet in op een toekomst waarin je games online streamt (naar meerdere devices) en voor een vast bedrag in de maand tientallen games kunt spelen uit hun digitale bibliotheek. Het samenvoegen van twee abonnement lijkt dan ook een logische vervolgstap.

Volgens de bekende Microsoft insider twitteraar WalkingCat zou deze dienst als de Xbox Game Pass Ultimate subscription in de markt gezet moeten worden en zal het naar verwachting rond de 15 euro per maand kosten. Dat zou de gamer ongeveer 5 euro per maand besparen, ten opzichte van wanneer je de diensten los koopt.

Het zou logisch zijn om de Xbox Game Pass Ultimate aan te bieden gelijktijdig met de release van de Xbox One X All Digital, maar Microsoft heeft de komst van deze console nog niet bevestigd. Helemaal verrassend zou deze ontwikkeling echter niet zijn. Microsoft heeft recent in de Verenigde Staten al geëxperimenteerd met het aanbieden van bundels waarin gamers een Xbox konden leasen voor 35 doller per maand + gebruik konden maken van Xbox Live en Xbox Game Pass.

Hoe kijk jij naar deze ontwikkeling? Zie jij de voordelen van het samenvoegen Xbox Live en Xbox Game Pass?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Ik ben voor! Lijkt me hartstikke handig :-).