We hebben de afgelopen week al veel geschreven over de backwards compatibility optie. Op dit moment officieel alleen beschikbaar voor preview members, of toch niet?

Want er is op het net een achterdeur opgedoken waarmee je zonder een preview member te zijn, toch één van de Xbox 360 games kan spelen die nu in de lijst staan. Mits je de game wel digitaal in je bezit hebt natuurlijk, dat is een voorwaarde. Hoelang deze omweg nog blijft werken, dat is altijd de vraag. Microsoft zal hem ongetwijfeld gaan dichtmaken.

Hoe werkt het

Eigenlijk nogal simpel. Als je een vriend hebt die in het Xbox One preview programma zit, dan kan je hun profiel gebruiken om de 360 game te activeren. Als eerste ga je naar je vriendentab op de Xbox One, je zoekt daar de ‘populair bij vrienden’ afdeling op en dan klik je onderaan op de 3 puntjes […] knop waardoor er een grotere lijst tevoorschijn komt.

truuk dl1

Je scrolt totdat je de vriend vind die de Xbox 360 game gespeeld heeft.

truuk dl2Dan klik je op het spel, in het voorbeeld zie je A World of Keflings.

truuk dl3Dit zorgt ervoor dat het de correcte link naar de Xbox Store opent die je normaliter niet zou kunnen vinden.
truuk dl4
En tadaaaa, als je deze game al in je bezit had, dan kan je vanaf nu spelen. Het is al door meerdere gebruikers geprobeerd en het werkt. Natuurlijk moet je wel rekening houden met crashes of bugs want het blijft een preview programma. Later dit jaar is de definitieve versie met nog veel meer games voor iedereen verkrijgbaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments