Soms zijn er mensen binnen een bedrijf die even dat stapje extra zetten. Die zorgen dat je afdeling gewoon goed draait en dat met een glimlach doen. Bij Microsoft sjouwen er momenteel twee rond die in het oog springen. Het bedrijf gaat hen dan ook belonen met een rol als vicepresident binnen Microsoft.

We hebben het dan over Mike Ybarra en Kareem Choudhry. Beide zijn al bekende en prominente figuren binnen Microsoft en belangrijk voor de Xbox afdeling.

Even voorstellen: Mike Ybarra

Waarschijnlijk ten overvloede maar voorstellen doe ik ze toch even.

Mike Ybarra is hoofd Program Management voor Xbox. De meesten van jullie zullen hem vast kennen want hij is behoorlijk actief op Twitter. Voorheen was hij partner manager bij Microsoft Studios, waar hij verantwoordelijk was voor de onderhandelingen over het uitbrengen van Gears of War, Ryse en Sunset Overdrive. Tegenwoordig leidt hij het team dat onder andere verantwoordelijk is voor het backwards compatibility programma, de Xbox functionaliteit in Windows 10 en het aankomende herontwerp van het Xbox dashboard.

Even voorstellen: Kareem Choudhry

Kareem Choudhry was voorheen hoofd ontwikkeling van de Kinect. Helaas is dat apparaat nogal uit de gratie geraakt, en dus gaat Kareem nu over alle Xbox software engineering. Voor diegene die de trailer van de Xbox Scorpio hebben gezien, hij was de man die de beroemde zin “It’s a monster” uitsprak.

Mooie toekomst

De promotie van de beide heren lijkt mij een goede zet van Microsoft. Sinds de klungelige lancering van de Xbox One in 2013 is het bedrijf hard aan het werk geweest om dit weer goed te maken. De heren Ybarra en Choudhry zijn hier zeer belangrijk bij geweest.

Met de komst van het backwards compatibility programma en de aankomende launch van de Scorpio kan het niet anders dan dat de toekomst er mooi uitziet. Rest ons nog beide mannen te feliciteren met hun promotie. Keep up the good work!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments