Wij zijn continu op zoek naar mensen die het leuk vinden om het gamenieuws te volgen en hun mening daarover te ventileren. Mensen die een nieuwe game in het nekvel grijpen en even flink tegen het licht aanhouden. Ben jij iemand die wel wat kwijt kan over games? Bespreek je het nieuws van nieuwe releases of vertel je wat over retro-games? Interesseren de triple-A titels je juist of zijn dat misschien wel indies? Laat het ons weten!

Wie zijn wij?

Xboxnederland.nl is een groep gamers die het leuk vindt om artikelen te schrijven over gamen en alles wat daarbij komt kijken. Xboxnederland heeft een eigen identiteit en maakt unieke berichten over nieuws van games, maar ook over retro, indies en tech. Wij vertellen wat we willen vertellen, met de gamer aan zet. We doen dat door het brengen van nieuws en het schrijven van previews en reviews, columns en leuke rubrieken. We schrijven niet alleen, maar zijn ook steeds vaker te zien op video voor verschillende rubrieken.

Wat zoeken wij?

De bezoekers van de site zijn voor het grote deel mannen tussen de 25 en 34 die geïnteresseerd zijn in het Xbox gamenieuws, technieuws, maar ook in indie- en retro-gaming. Deze groep is van de inhoudelijke discussies en saamhorigheid en dus leuk om voor te schrijven. We staren ons niet blind op bezoekersaantallen, maar kijken eerder naar de online community en hun relatie met Xboxnederland.nl. Op deze manier ontstaat er namelijk een leuke wisselwerking tussen redacteuren en bezoekers.

We zoeken schrijvers die op een leuke, persoonlijke manier kunnen schrijven. Je hebt geen achtergrond of diploma in journalistiek of media nodig. Je houdt je wel gewoon aan de feiten wat betreft nieuws, maar bent niet bang om kritisch te zijn. Er wordt van je verwacht dat je minimaal een artikel per dag schrijft. Dit is niet veel werk maar wel noodzakelijk. Meer schrijven kan uiteraard altijd. Zo schrijven onze redacteuren ook columns, willekeurige hersenspinsels over actualiteiten en over hun passies voor oude games (retro). Op deze manier kan je de bezoekers van de site jouw mening presenteren en ook je eigen online identiteit als schrijver ontwikkelen.

Het wordt gewaardeerd als je kunt meedenken en meewerken aan verdere ontplooiing van de site. Wij vinden het leuk als je jezelf wilt doorontwikkelen, daar bieden wij ruime mogelijkheden voor.

 

Wat bieden wij

  • Gratis review games
  • Leuke contacten in de gamewereld
  • Kans om mee te gaan naar evenementen
  • Ontwikkeling op het gebied van professioneel schrijven
  • Ontwikkeling op het gebied van presenteren
  • Een gezellig team waarin jij meedenkt over ontwikkeling van de site

We zullen je begeleiden in ons werkproces, het schrijven van je eerste stukjes en zullen je daarvoor nieuws-items aanleveren. Het is de bedoeling dat je op den duur als game-journalist je eigen nieuws kunt maken.

Je krijgt niet betaald voor deze functie. Het is allemaal vrijwilligerswerk, dus passie voor het vak en de wil om jezelf te ontwikkelen speelt een grote rol.

Interesse?

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met:

[email protected]

Tot snel!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties