Wij zijn op zoek naar verse redacteuren. Iemand die een game bij z’n nekvel grijpt en even kritisch tegen het licht houdt. Ben jij iemand die wel wat kwijt wil over games? Wij hebben je nodig!

Wie zijn wij?

XboxNederland.nl is een groep gamers die het leuk vindt om content te maken over gamen en alles wat daarbij komt kijken. Wij vertellen wat we willen vertellen, met een ongezouten mening. We zijn ook regelmatig te zien op evenementen in binnen- en buitenland en maken daar video’s over dus zelfs presenteren is een optie. Hiervoor moet je wel net zulke geweldige looks hebben als de rest van het team.

Wat zoeken wij in een redacteur?

We zoeken schrijvers die op een creatieve en persoonlijke manier kunnen schrijven. Dit betekent in de praktijk dat je zeer vaardig bent om de Nederlandse taal zowel correct als creatief te gebruiken. Daarnaast ben je in staat (gecompliceerde) Engelse teksten naar goed Nederlands om te zetten. Je hebt geen achtergrond of diploma in journalistiek of media nodig. Je bekijkt de feiten, maar gaat ook op onderzoek uit en je bent niet bang om kritisch te zijn.

Er wordt van je verwacht dat je tijd genoeg hebt om wekelijks een aantal artikelen te schrijven en daar zelf het initiatief toe neemt. De bronnen en persberichten krijg je aangeleverd. Voldoe je aan die voorwaarden dan heb je daarnaast de vrijheid om je eigen creativiteit uit te leven. Zo schrijven onze redacteuren ook columns, willekeurige hersenspinsels over actualiteiten, over hun ergernissen en over hun passies voor oude games.

En verder?

Wij hebben ook een wekelijkse podcast die we met een wisselende bezetting opnemen. Mocht je de juiste apparatuur bezitten (goede microfoon is een pre) en ben je in staat om lekker met ons mee te babbelen, dan kan je soms meedoen met onze kijk op de week.

Wordt je van dit alles erg enthousiast dan is het tijd je aan te melden. Realiseer je wel dat de functie geheel vrijwillig is en je er totaal niet rijker van wordt. Wat je wel krijgt is deelnemen aan de leukste Xbox site van Nederland, deelnemen aan een leuk en gezellig team die ook regelmatig met elkaar aan het gamen zijn, zo nu en dan wat goodies scoren, soms meegaan naar evenementen en releaseparty’s. Ook is er soms de mogelijkheid om games te reviewen en die games krijg je natuurlijk gratis.

Het wordt gewaardeerd als je kunt meedenken en meewerken aan verdere ontplooiing van de site. Wij vinden het leuk als je jezelf wilt doorontwikkelen, daar bieden wij je dan ook alle ruimte voor.

Redacteur Niels bij het BF1 VIP event
Redacteur Niels bij het BF1 VIP event

Wat bieden wij?

  • Leuke contacten in de gamewereld
  • Op bezoek bij evenementen (bij gamereleases, bij de uitgever, gamebeurzen, etc.)
  • Reviewen van games die je van ons krijgt
  • Ontwikkeling op het gebied van professioneel schrijven (redacteur)
  • Ontwikkeling op het gebied van presenteren
  • Een gezellig team waarin jij meedenkt over de site

Mocht je nog niet bekend zijn met dit werk dan zullen we je de eerste tijd begeleiden in ons werkproces en kijken we samen of deze onbetaalde maar intensieve job iets voor je is. Als redacteur helpen we je bij het schrijven van je eerste stukjes en zullen je daarvoor nieuwsitems aanleveren. Het is de bedoeling dat je op den duur als gamejournalist zelfstandig je eigen nieuws kan maken.

Interesse?

Mocht je interesse hebben en wil je een poging wagen om met ons mee te gaan doen, neem dan contact met ons op via het volgende mailadres:

info@xboxnederland.nl

Tot snel!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
4 jaren geleden

Veel succes!