Word jij gameredacteur of video-editor bij XboxNederland.nl?

  Wij zijn op zoek naar verse redacteuren en een video-editor. Iemand die een game bij z’n nekvel grijpt en even kritisch tegen het licht houdt. Ben jij iemand die wel wat kwijt kan over games? Wij hebben je nodig!

  Wie zijn wij?

  XboxNederland.nl is een groep gamers die het leuk vindt om content te maken over gamen en alles wat daarbij komt kijken. Wij vertellen wat we willen vertellen, met een ongezouten mening. We zijn ook regelmatig te zien op evenementen in binnen- en buitenland en maken daar video’s over dus zelfs presenteren is een optie. Hiervoor moet je wel net zulke geweldige looks hebben als de rest van het team.

  Wat zoeken wij in een redacteur?

  We zoeken schrijvers die op een creatieve en persoonlijke manier kunnen schrijven. Dit betekent in de praktijk dat je vaardig genoeg bent om de Nederlandse taal zowel correct als creatief te gebruiken. Je hebt geen achtergrond of diploma in journalistiek of media nodig. Je bekijkt de feiten, maar gaat ook op onderzoek uit en je bent niet bang om kritisch te zijn.

  Er wordt van je verwacht dat je tijd genoeg hebt om wekelijks een aantal artikelen te schrijven. De bronnen en persberichten krijg je aangeleverd, maar we waarderen eigen creativiteit ook. Zo schrijven onze redacteuren ook columns, willekeurige hersenspinsels over actualiteiten, over hun ergernissen en over hun passies voor oude games.

  Wat zoeken wij in een video-editor?

  Heb je video-skills en wil je die wel eens graag laten zien voor het groter publiek? Mooi, dat kunnen wij wel gebruiken. We willen graag jouw creativiteit en jouw stijl laten zien. Ben je nog niet bekend met het maken van video-content voor een groter publiek, dan kunnen we je hierbij helpen.

  Als video’s creëren voor jou al gesneden koek is, dan willen we graag dat je meedenkt en ontwikkelt aan nieuwe ideeën.

  En verder?

  We zijn regelmatig op podcasts en video’s te horen en zien. Heb je de wil om te presenteren, dan is dit alleen maar een pre.

  Deze functies zijn helemaal vrijwillig dus je zal er, naast goodies en een paar gratis games, niet rijk van worden. Het is vooral passie voor het vak en de wil om jezelf te ontwikkelen die een grote rol spelen.

  Het wordt gewaardeerd als je kunt meedenken en meewerken aan verdere ontplooiing van de site. Wij vinden het leuk als je jezelf wilt doorontwikkelen, daar bieden wij je dan ook alle ruimte voor.

  Redacteur Niels bij het BF1 VIP event
  Redacteur Niels bij het BF1 VIP event

  Wat bieden wij?

  • Leuke contacten in de gamewereld
  • Op bezoek bij evenementen (bij gamereleases, bij de uitgever, gamebeurzen, etc.)
  • Gratis reviewen van games
  • Ontwikkeling op het gebied van professioneel schrijven (redacteur)
  • Ontwikkeling op het gebied van professionele video-content maken (video-editor)
  • Ontwikkeling op het gebied van presenteren
  • Een gezellig team waarin jij meedenkt over ontwikkeling van de site

  Mocht je nog niet bekend zijn met dit werk dan zullen we je de eerste tijd begeleiden in ons werkproces en kijken we samen of deze onbetaalde maar intensieve job iets voor je is. Als redacteur helpen we je bij het schrijven van je eerste stukjes en zullen je daarvoor nieuwsitems aanleveren. Het is de bedoeling dat je op den duur als gamejournalist zelfstandig je eigen nieuws kan maken.

  Interesse?

  Mocht je interesse hebben en het willen proberen, neem dan contact met ons op via het volgende mailadres:

  info@xboxnederland.nl

  Tot snel!