Je leest het goed. De patch voor Witcher 3, dit keer 1.08, heeft de miserabele framerate van patch 1.07 verbeterd. Tenminste, voor de Xbox One dan, de PS4 heeft nog steeds problemen.

Het is niet helemaal eerlijk, want de Xbox One draait The Witcher 3 op 900p in plaats van 1080p zoals op de PS4, maar dat is gelijk het probleem bij de console van Sony. Bij patch 1.07 zagen we dat de het rennen door het moeras met je paard nogal een lage framerate gaf van 20 beeldjes per seconde. Nu is dat verwijderd met patch 1.08, maar het wordt op deze manier wel duidelijk dat de Xbox One een snellere processor heeft. Bij patch 1.08 staat de PS4 versie van The Witcher 3 nog steeds vast op 20fps bij het moeras gedeelte.

De PS4 versie heeft dan wel weer een betere ervaring van 30fps in Novigrad, zoals eerder in patch 1.05 het geval was. Daar waar de Xbox One op 25fps loopt in Novigrad, heeft de PS4 nu weer 30fps.

‘Zijn er dan nog andere (relevante) zaken naast dit gemierenneuk?’ hoor ik je denken. Ja, dat zijn de volgende zaken:

  • Spelers kunnen nu rollen vanuit een val om de schade te beperken.
  • Daar zit overigens een tutorial bij om je deze rol te leren.
  • Als kistjes nu leeg zijn, zal er ook geen ‘interaction’ knop meer bij staan (dank je wel, dit was heel irritant namelijk).
  • Je krijgt nu Wolven Hour potion en die zal in iedereen’s inventory zitten. Wat het is…Joost mag het weten.
  • Een fix voor interieuren van huizen die soms niet goed op de minimap werden weergegeven.

Er is nog geen release date voor de New Game Plus mode, maar het zal niet te lang duren volgens Marcin Momot, community coördinator van CD Projekt RED.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
WPAK77
WPAK77
8 jaren geleden

Die wolven hour potion is er omdat er met requirements van bepaalde items is gesleuteld, waardoor de kans bestaat dat je bepaalde items niet kunt gebruiken en die wolven hour potion zorgt er tijdelijk voor dat je items hoger dan je level wel kunt gebruiken zodat je de tijd hebt om andere items te zoeken/halen/kopen.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden
Antwoord aan  WPAK77

Thanks WPAK77