De beste game ooit is natuurlijk The Witcher 3. Dit heb ik laatst nog gecheckt met de redactie en ze zijn het unaniem met mij eens (…tenzij je anders hoort, in dat geval heb ik geen actieve herinnering aan andere antwoorden). Deze prachtgame krijgt dit jaar een update voor de next-gen consoles, maar ook kleine nieuwe DLC gebaseerd op de Netflix serie!

Dit werd bekend gemaakt door het twitter account van The Witcher als teaser voor WitcherCon. Hoewel next-gen consoles eigenlijk current-gen consoles zijn, noemt men het nog altijd next-gen gezien de markt ook nog altijd tekorten heeft en het nog niet de nieuwe standaard is. Wat mooi is om te zien, is dat de makers de Netflix serie omarmen en zelfs gratis DLC bouwen. Wat dit precies inhoudt weet niemand, maar wordt later nog bekend gemaakt. Zal het een outfit zijn? Gaan we het gezicht van acteur Henry Cavill zien op Geralt’s hoofd? Het is in ieder geval goed om te zien er nog DLC wordt gemaakt zo’n 6 jaar na de release. De DLC komt ook beschikbaar voor de oudere platformen en is dus niet exclusief voor Xbox Series X en de PS5.

De ontwikkelaars hebben aangegeven dat zij voor de next-gen update ook kijken naar de mods die door fans zijn gemaakt. Deze fans hebben er ontzettend veel werk in gestoken om voor de pc goede mods te maken. Denk aan scherpere textures, andere en betere belichting, meer begroeiing in de wereld, betere animaties in de gezichten etc. Als de ontwikkelaars nu zelf alleen maar zouden werken aan de update, zou het wellicht voelen als het opnieuw uitvinden van het wiel. Dus het is een goede zaak dat de ontwikkelaar kijkt naar bestaande en goed werkende mods.

De next-gen update staat gepland voor later dit jaar, maar kan eventueel samenvallen met de serie op Netflix. Het tweede seizoen van The Witcher start op 17 december 2021.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments